Две кила луксозно издание на “Хари Потър и Огненият бокал”!

Goblet of Fire Deluxe

Две години след появата на третата книга с илюстрации от Джим Кей, утре, 8-и октомври, феновете на Хари Потър в целия свят посрещат и „Хари Потър и Огненият бокал“. Романът се разгръща в невероятните 451 цветни страници, а изданието тежи 2,090 кг., облечено в твърди корици и обложка.

В четвъртото илюстровано издание Джим Кей пресъздава с неподражаемото си художествено вълшебство любими герои като Лудоокия Муди, българския играч по куидич Виктор КрумРита Скийтър, Седрик Дигъри, Фльор Делакор и още много други. Незабравими са сцените с надпреварата между „Бобатон“, „Дурмщранг“ и „Хогуортс“ за купата на Тримагическия турнир, а за българските читатели особено емблематична е илюстрацията на срещата между България и Ирландия на Световното по куидич и развяващия се български флаг.

От момента, в който Черния знак прорязва небето над Световното първенство по куидич, опасността върви по петите на Хари Потър. Посочен от Огнения бокал за представител на „Хогуортс“ в легендарния Тримагически турнир, Хари ще трябва да докаже силата и смелостта си в изпитания, които биха затруднили дори най-подготвените магьосници. За него обаче турнирът е само началото на много по-опасна битка, защото в мъглите на Литъл Хангълтън, където са погребани предците на Том Риддъл, се готви най-тъмната магия…

Джим Кей прави илюстрации с помощта на моливи, бои, пиксели на поредицата от 2015 г. насам, когато излезе първата илюстрована книга „Хари Потър и Философският камък”. Остават още три книги от поредицата и почитателите на „момчето, което оживя“ ги очакват с огромно нетърпение.

Това книжно бижу се издава от “Егмонт“.

Тагове:  

Оставете отговор