Да изберем Филм на годината напук на коронавируса!

2020 Movie of the Year

Фентъзи клуб “Цитаделата” стига и до третото гласуване за юбилейните си 20-ти награди, а именно класацията за Филм на годината. Поради пандемията от ковид19, която засегна много кинопремиери, мнозина наши фенове считаха, че тази категория е под въпрос, но ние от самото начало имахме идеи как да се състои избирането в нея и се радваме, че те успяха да се осъществят. Ето и тримата номинирани:


survey solutions

 

“Дивото зове” е последната номинация за легендарната марка “Фокс” в нашата история, тъй като тя вече е собственост на “Дисни” и с нейния бранд се свърши. Затова пък финалното им включване трудно можеше да бъде по-достойно. Екранизацията по безсмъртния детски роман на Джек Лондон блести с участието на големия Харисън Форд, който за пореден път доказа класата си, но истинската звезда бе разкошното куче Бък, пленило сърцата на зрителите. Красивите гледки от студения север и приказната атмосфера правят “Дивото зове” достойна номинация, независимо от обстоятелствата около 2020-та година:

“Соник: Филмът” е номинацията на “Парамаунт”, които спечелиха наградата ни за Филм на годината през 2018-та година с “Бъмбълби”. Сега те отново разказват историята за симпатично извънземно, озовало се в нашия свят, като този път става дума за супербързото таралежче Соник, герой от популярната серия видеоигри на “Сега”. Този филм е направен с много хумор и трогателна емоция, като разказва красива история за приятелството. Допълнителен плюс е и участието на Джим Кери като злодея д-р Роботник:

Третата номинация е за големия Кристофър Нолан, вече печелил нашата награда с “Черният рицар – Възраждане” през 2012-та година. Този път той участва със собствен проект, странният шпионски филм “Тенет”, в който безименен протагонист, изигран от Джон Дейвид Уошингтън, се мъчи да спаси света от обръщане на самото време. В екшъна участват още звездите Робърт Патинсън и Кенет Брана, а “Тенет” като цяло бе може би единственият от големите хитове за 2020-та, наистина излязъл по кината въпреки ситуацията с коронавируса. Дали обаче това ще му стигне за победата решавате вие:

Наградата за Филм на годината започна да се връчва от Цитаделата през 2007-ма година, като оттогава досега само две поредици са я печелили повече от веднъж – “Хари Потър” в първото й издание с “Орденът на Феникса” и през 2011-та с втората част на “Даровете на смъртта”, както и “Хобит” с “Пущинакът на Смог” през 2013-та и “Битката на Петте Армии” през 2014-та. През миналата година спечели “Цар Лъв” на Джон Фавро. Гласуването за тази продължава до утре в 12:00ч. Успех на любимците ви!

Оставете отговор