Да изберем Герой на годината за Архангеловден!

2020 Hero of the Year

Юбилейните 20-ти годишни награди за фентъзи и хорър започнаха по-рано от обичайното и днес продължават с гласуването за Герой на годината, което трябва да завърши на осми ноември или Архангеловден.  Изберете вашият фаворит измежду следните три номинации:


bike trails

Аполон печели номинацията за храбростта си, която му позволи да получи изкупление в “Кулата на Нерон”, петата и последна книга от поредицата “Изпитанията на Аполон” от Рик Риърдън, част от вселената на Пърси Джаксън. В този роман Аполон се изправи първо срещу злия немъртъв император Нерон, а после и срещу най-страховития си враг, змея Питон, като от жалък смъртен отново успя да се превърне в безсмъртен бог. Ако това не е достойно за номинация, значи нищо не е.

Оптимус Прайм, легендарният лидер на Аутоботите от поредицата “Трансформърс” печели за втори път номинацията в тази категория, като това се случва благодарение на новия анимационен сериал War for Cybertron: Siege, излъчен от “Нетфликс”. Тази история ни върна към войната на планетата Кибертрон, където Оптимус се мъчи да отведе малкия си и изнемощял отряд Аутоботи далеч от родния си свят, паднал под властта на тиранина Мегатрон. Поредицата добре показа съмненията, които един лидер изпитва, но и решителността на Оптимус да постъпва правилно, която му спечели и номинацията.

Последната номинация, но не и по значение е за Супермен, иконичният герой от комиксите на DC, който през 2020-та година се завърна в самостоятелния анимационен филм Man of Tomorrow, може би най-сполучливата продукция за този образ от “Човек от стомана” насам. В нея отново проследихме първите приключения на Кал-Ел, видяхме невероятната му сила, но и получихме доказателство, че той е Супермен най-вече заради добротата си, позволила му да изпита съчувствие дори към толкова страховито чудовище, колкото беше Паразита.

Супермен също печели за втори път номинацията, след участието си през 2013-та година, с надеждата този път това да му донесе победа.

Наградата за Герой на годината е една от най-популярните в клуба, като в миналото тя е печелена от любими образи като магьосника Хари Потър, принца на елфите Леголас и Симба, главния герой от “Цар Лъв”, спечелил през миналата година. Гласуването продължава до утре в 12:00ч

Оставете отговор