Дама Пика: Черен ритуал

queen of spades

“Дама Пика: Черен ритуал” е руски игрален филм на ужасите от 2015-та година. Той ще допадне на феновете, харесващи продукции като “Анабел”, “Заклинанието”, “Коварен капан” или “Греховен”, като на моменти достига нивото им.

Аня е най-малката в групата на четирима младежи, които лекомислено решават да извикат духа на злата Дама Пика в огледалото. За техен ужас, опитът им се увенчава с успех и злия дух тръгва по петите им. Първоначално бащата на Аня, който работи в автомобилен сервиз, се съмнява в думите й, като смята, че дружи с лоши приятели, които имат твърде развинтено въображение. Но когато децата започват да умират, той е принуден да приеме невъзможно за истината – че по следите на детето му наистина е тръгнала зла сила, която няма да се спре пред нищо…

queen of spades possession

“Дама Пика: Черен ритуал” е наистина сполучлив опит в хорър жанра на руснаците, за който отговорността поема режисьорът Святослав Подгаевский. Неговият екип е създал увлекателна и плашеща история, заснета по много красив начин и не отстъпваща в технически план на западните образци. Демонът е много страшен и това, че е познат и у нас го прави още по-ужасяващ, а актьорите се справят страхотно, както на децата, така и на възратните. Действително има цитати към популярни западни хитове, включително класиката “Заклинателят” на Уилям Фридкин, но въпреки това филмът има собствен стил.

Браво на братушките!

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор