Гурад

guraad

Гурад е героиня от игралния филм “Рицарите на Зодиака”. Тя е базирана на персонаж от по-ранна версия на историята, излязла на компютърна анимация. Ролята й се изпълнява от холандската актриса Фамке Янсен.

Гурад е изключително богата жена, която заедно със съпруга си в миналото е поела отглеждането на малко момиче, предадено й от странен войн в златни доспехи, уверил я, че детето е преродената богиня Атина. Гурад е станала като майка на малката Сиена, но е сменила отношението си към нея, след като преживява тежка злополука заради неволно отприщените й сили, в която губи и двете си ръце. След този случай Гурад се заклева да отнеме живота на Сиена, така че тя да не може да погуби Земята, когато порасне. Тя също така се развежда с мъжа си.

gyrad

Гурад изгражда мрачна бизнес империя, като служителите й отвличат малки деца, имащи като дарба енергията “космо” – вариация на същите сили, които има и Сиена. Когато ги плени, тя извлича силите им и с тяхна помощ си прави изкуствени ръце, които също я даряват с известни паранормални възможности. Гурад създава и армия от киборги, които да се справят с мощта на жертвите си.

Когато младият боец Сея отключва силите “космо” по време на нерегламентиран свободен бой срещу могъщия Касий, Гурад тръгва по петите му, но бившият й мъж успява да измъкне момчето. Тя обаче успява да плени негов служител и от него разбира скривалището на Сиена. Гурад превръща бияча Касий в почти непобедим киборг, а като награда той й домъква преродената Атина.

guraad beautiful

Ако трябва да бъдем справедливи, Гурад не е щастлива от това, че трябва да убие младата жена, която някога е отглеждала като дъщеря, но въпреки това започва процеса. Виковете на Сиена обаче успяват да я разубедят и тя решава да спре операцията. Тогава обаче дясната й ръка, Рицаря Феникс, който мрази боговете я предава и подновява процедурата, а Гурад едва не губи живота си.

За щастие в това време Сея е успял да отключи силите си и да спаси Сиена, като победи Рицаря Феникс. Спасена, преродената Атина прощава греховете на майка си, като изцерява ръцете й, които някога е отнела. Така Гурад получава втори шанс да поправи злините, сторени от нея, като подкрепи доведената си дъщеря и новия й приятел – Рицаря Пегас Сея. Тя е интригуващ и стилен персонаж, изигран по запомнящ се начин от майсторката на фантастичните роли Фамке Янсен и с това си спечели биография в Цитаделата.

guraad ominous

Представена от Александър Драганов

Оставете отговор