Гръмотевичните близнаци

ZPJ2k_4f

Здравейте, скъпи приятели на Цитаделата, вие сте с поредното ми ревю, в което ще ви разкажа за двама братя, които трябва да спасят света. Страхотно филмче, което излезе миналата година, Гръмотевичните близнаци ни разкрива един свят, който много прилича на нашия по това, че хората са озверели, а войните са ежедневие. Всъщност сюжетът на продукцията ни води в преимперските времена в Китай, когато мистиката и борбата за власт вървят ръка за ръка, а мъдрият Конфуций все още не е дал словата си, които да сплотят народа около „Синът на Небесата“ – Императорът.

Screen Shot 2022-05-30 at 12.13.39 AM

Хаос. Във времена, когато кланове и династии воюват за власт, балансът във Вселената бива внезапно нарушен. Злият магьосник Уен Джонг, врекъл се да служи във вярност на Мрака, си поставя за цел да ликвидира клана Авиан, който обучава шампионите на Небесата. Лидерът на клана Джин Чин започва кървава битка за да защитава светилището на предците си. Когато Уен призовава демоните си и е на път да изколи всички култиватори на Чин, на помощ на клана се притича монахът – старец Юн Жонг Зи. В дуел с магьосника монахът го ранява смъртно, но не успява да го убие. Уен е принуден да отстъпи като отправя предупреждение, че един ден ще се завърне отново. За да подготви култиваторите срещу второто нашествие на магьосника, Юн вселява в тялото на невръстното дете на Джин Чин един от най-могъщите артефакти на боговете – Крилата на Гръмотевиците. И един ден, когато Уен и армията му от демони се надигнат отново, порасналото вече дете ще трябва да поведе шампионите на Небето към победа. Обещанието на монаха обаче има и друга страна – ако детето падне в изкушение и се поддаде на властта на Мрака, тогава не само кланът Авиан, но и целият свят ще потъне в хаос.

Screen Shot 2022-05-30 at 12.16.33 AM

Шин Хуан е първородният син на клана Авиан. Осиновен от Джин Чин след като демоните убиват родителите му, Хуан получава Крилата на Гръмотевиците докато е още в люлката. Могъщ култиватор, майстор на меча и копието, Шин е най-силният боец в целия клан. Когато той навършва пълнолетие се появява монахът Юн Жонг Зи и предупреждава, че Уен Джонг се е завърнал в търсене на отмъщение. Шин разбира, че е негов свещен дълг да се бие с магьосника и започва да се подготвя за това. Монахът го предупреждава, че преди да се срещна с Джонг, Шин трябва да овладее най-могъщото оръжие на Небесата – Златният Жезъл.

leizhenzi-the-origin-of-the-gods

Лай Жанзай е малкият брат на Шин Хуан. Когато Лай разбира за съдбата на брат си, той решава да го последва. Малко преди да тръгнат Юн Жонг Зи им разкрива, че дори и да станат по-силни от магьосника, едва ли ще могат да го сломят без помощта на Небесния Генерал. Могъщият войн може да бъде призован ако братята успеят да съединят Крилата на гръмотевиците и Златният жезъл, когато Уен Джонг е отслабен. Но най-големият удар за двамата е, че някой ще трябва да се жертва за да приеме в себе си душата на шампиона на Небесата.

Screen Shot 2022-05-30 at 12.21.59 AM

Уен Джонг е най-могъщият магьосник на династията Шанг и майстор на черните изкуства. За да завладее нашият свят, злодеят се опитва да изтреби клана Авиан, чиито бойци са единствените, които могат да го спрат. След като не успява той се оттегля в мрачната си крепост, откъдето започва да плете дяволски машинации за това как да съблазни бъдещия си противник – Шин Хуан. Когато отново възстановява силите си, магьосникът вдига армията си от демони и тръгва отново към клана

Screen Shot 2022-05-30 at 12.24.35 AM

Невероятно филмче с красиви фентъзи елементи и много ефекти, Гръмотевичните близнаци е приказка за това как завистта и изкушенията невидимо могат да погубят и най-светлите хора. Действието е динамично, а това, което най-много ми харесва е липсата на сополиви и драматични сцени. С това тази продукция заслужено може да се нареди сред едни от най-успешните сюжети на азиатското кино за изминалата 2021 година.

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор