Грифит надви Мелиодас след дълга битка

grif pretty

Грифит от Berserk спечели четвъртия Дуел за 2022-ра година, след като успя да спечели срещу Мелиодас от “Седемте смъртни гряха” с 8 на 7 гласа. Това е третата битка от началото на годината, която се решава с глас разлика.

Грифит успя да дръпне от самото начало и контролираше битката до късния следобед, когато Мелиодас го настигна. Оттам двамата съперници си разминеха по няколко гласа, но пристигнаха в 12ч с абсолютно равенство и така битката не можеше да бъде приключена. Чак към 15.30ч дойде решителният глас и той даде победата на Грифит.

Грифит е основен антагонист в поредицата Berserk – подобен на Александър Велики завоевател, който обаче продава душата си на зли сили в замяна на изцерение срещу осакатяването му, извършено от жесток крал. Неговият противник Гатс вече е участвал в Дуели преди години и това освободи място за дебют на Грифиг, който той превърна в победа. Кентаро Миура, създателят на Berserk, спечели посмъртно наградата за Автор на годината на 21-вите годишни награди на клуба през януари. Честитим новата му победа на феновете!

Тагове:  ,

Оставете отговор