Гринделвалд срещу Морбиус

Grindlewald vs Morbius

След като Ло’ак, Муфаса и Пол Атреидес се сдобиха с победи в Дуелите на Цитаделата по-рано тази година, рубриката продължава! Нейни гости през този уикенд са магьосникът Гринделвалд от поредицата “Фантастични животни” на Дж.К. Роулинг и вампирът Морбиус от адаптациите на “Сони” по комиксите на “Марвел”. Те ще се изправят в епична битка помежду си, която ще започне от момента на публикуване на поста и ще продължи до утре в 12.30ч.

В следващите редове ще може да прочетете малко повече за ПРЕТЕНДЕНТИТЕ… 

johnny-depp-gellert-grindelwald

Гелърт Гринделвалд (или Гриндълуод, в зависимост от превода) е тъмен магьосник, опитал да завладее Европа в годините, когато мъгълите са водили своите Световни войни. Изключително умел и коварен, той се счита за най-голямата заплаха, появявала се в света на Хари Потър преди лорд Волдемор. Уменията му в дуел са легендарни, като само професор Дъмбълдор е способен да му излезе насреща. Дали обаче ще може да спечели зависи от Вашата преценка затова как той се съпоставя с противника си, който е…

morbius gif

Майкъл Морбиус е гениален учен, който става вампир след като опитва да се изцери от рядка болест с помощта на кръв от прилепи. Един от най-култовите врагове на Спайдър-мен, той получи самостоятелен филм през миналата година, с който върна вампирите на фокуса на вниманието. Бърз, силен и интелигентен, той не е противник за подценяване, но ще стигнат ли тези му качества в битката срещу Гринделвалд?

ДУЕЛЪТ:

Изоставена катедрала ще послужи за арена на двубоя между злия магьосник и опасния вампир! Допълнителна подправка за двубоя е, че персонажите им се играят от лошите момчета на Холивуд – Джони Деп, влязъл в ролята на Гринделвалд през 2018-та, когато персонажът взе наградата ни за Злодей на годината и Джаред Лето, изиграл Морбиус и печелил същата ни награда, но с Жокера от “Отряд самоубийци” през 2016-та.

ЗА РУБРИКАТА:

Venom vs Thranduil

Рубриката с Дуели на Цитаделата се корени в отдавна изчезнали форуми на клуба, преди да се превърне в редовна дискусионна секция на сайта през 2007-ма. Анкетите се добавят през 2013-та, като от 2018-та те са подредени така, че да образуват годишен турнир, както ще е и през Новата 2023-та година. Магьосническият свят на Дж.К. Роулинг и адаптациите на “Сони” по “Марвел” са две от най-успешните поредици в рубриката, като Хари Потър стана шампион през 2018-та, а Венъм – през 2019-та година. Коя от двете вселени ще продължи напред сега зависи от Вашето решение! Гласувайте!

Оставете отговор