Грант Гъстин

DTHLaZwXkAEo6Fm

В този пореден едиториал на секция актьори ще ви представим биографията на Грант Гъстин – един млад актьор, който мнозина от феновете познават като Флаш. И въпреки че биографията на младия талант много напомня на тази на повечето му колеги, това по никакъв начин не оказва влияние върху начина му на игра. Напротив, той е един от многото успешни символи на американското кино.

Grant_Gustin,_science_kid

Томас Грант Гъстин е роден в Норфолк, щата Вирджиния, който е известен с това, че е дом на Корпуса на морската пехота на САЩ. Произхожда от заможно и интелигентно семейство на средната класа. Има по-голям брат – Тайлър и по-малка сестра – Грейси. Майка му – Тина Хани е медицинска сестра и преподавател по здравен мениджмънт в Университета на Вирджиния Бийч. Баща му – Томас Гъстин – старши е професор по управление на конфликти и криминално прави в същия университет. Тина споделя за детето си, че е забелязала таланта му още докато бил на 9, когато започнал да посещава детския клуб по танци. „Молитвата ми беше – Господи, помогни на детето ми да успее“ – казва още тя. По време на ученическите си години Гъстин станал обект на подигравки за това, че обича да танцува и пее. Съучениците му смятали това за женствено и му се присмивали. Ето защо след като приключва с началното си образование, родителите записват детето си в в щатската Гимназия по актьорско майсторство. По време на курса си на обучение Грант – младши посещава и местната театрална школа, където завършва паралелен курс. През 2008 година младежът прави трети избор и завършва още един курс – по музикално обучение към известната във Вирджиния гимназия „Гранби“. След като приключва гимназиалното си образование Грант е приет в Университета Елън, който се намира във ветровития щат Северна Каролина. Тук той се запознава с друг бъдещ талант – Крис Ууд, който по-късно ще направи фурор с ролята си на Малахай Паркър в сериала „Дневниците на Вампира“. Грант споделя носталгично за Крис – той беше най-добрият ми приятел, работихме добре заедно и свършихме много полезни за двама ни неща. Дипломирайки се успешно от Елън, Гъстин тръгва по нелекия път на киното.

0bcd8adfc544fce16dfdef80a053a9cb

Първото изпълнение на Грант Гъстин е във филма „Дъжд“, към чиито кастинг той е зачислен още като студент. Ролята, която му се пада е изключително трудна – Грант играе млад глухоням човек, чиято съпруга е убита и тъй като полицията отказва да разследва случая, главният герой е принуден да вземе справедливостта в свои ръце. Още тогава екипът на филма вижда таланта на младия актьор и го оценява по достойнство. През 2010 година Грант осъществява една от големите си мечта – отива на Бродуей, където участва в мюзикъла Уестсайдската история. Но първият голям удар на Гъстин идва през 2011 година, когато е избран за ролята на Себастиан Смит в американския сериал „Клуб Веселие“. Екипът на сериала признава, че се е спрял върху Грант след дълго и упорито търсене. След като започва да набира популярност на малкия екран младият актьор решава, че на този етап ще се занимава основно със сериали, пеене и изяви на музикални конкурси. Голямото кино не го влече, а и самият той признава по-късно, че няма връзките и контактите за да си позволи участие в по-голям кастинг.

0c01f68c319514713a8e86d76970af5a

И наистина, след две години усилен труд Гъстин получава наградата си – ролята на супергероят Флаш в едноименния сериал. „Беше прекрасно, беше невероятно, героят е чудесен! Това са само част от реакциите на Грант за новата му роля. И добавя – никога не съм се занимавал с фитнес или атлетика. Мразя спорта. Но бягането е друго нещо – радвам се, че мога да го съчетавам с новата си роля“. Грант споделя, че обича комиксите и любимият му герой е Супермен, затова има голяма супер-татуировска на ръката си. След което споделя – „Костюмът все ми стягаше. Затова се свържах с Джон Уесли Слип, актьорът, който игра Флаш през 1990 в старата версия на сериала. Слип ме научи как да го слагам така, че да не ми е дискомфортно“. За кратко време младият актьор се утвърждава като един от най-перспективни таланти на малкия екран. Неговият Флаш печели симпатиите на феновете, които с нетърпение чакат да застанат пред телевизорите и да видят какви премеждия очакват любимия им герой. Благодарение на добрата си игра Грант за кратко време получава всички Флаш роли, изпълнявани на малкия екран след 2013 година. За нещастие, Коронавирусът доведе до временно прекъсване на сериала по Флаш, но всички се надяваме, че това скоро ще се промени.

images (1)

А добрата новина е, че в края на следващия месец се заговори за първото изпълнение на Грант на големия екран. Ако всичко е наред и слуховете са верни има шанс Гъстин да замени Езра Милър като Флаш в самостоятелната продукция на Уорнър. А дотогава да се надяваме, че Флаш ще изпревари вируса!

Представен от Искрен Иванов

Тагове:  ,

Оставете отговор