Грандиозно тържество за рождения ден на Вей Вушиан в Китай

mo dao zu shi celebration

Преди няколко дни в Цитаделата ви представихме в ревю новия феномен в анимето, китайският сериал Mo Dao Zu Shi, адаптация по популярна книга. Аз научих за него от Хелена Самартциду, приятелка, с която се запознах в Интернет покрай групата й Touken Ranbu Unlimited. Отново от нейната страна видях нещо невероятно – снимки с главния герой от анимето, магьосникът Вей Вушиан, които се прожектират на видеоекрани в големи китайски градове.

mo dao zu shi celebration 2

Когато видях снимките, попитах моята приятелка Хелена – “Колко точно популярно е Mo Dao Zu Shi в Китай?”. Получих интересен отговор.

За да си го представиш… На 21-ви октомври в официалния канал на “Мо Дао Зу Ши” в weibo (китайската версия на Twitter) обявихя предизвикателство по случай рождения ден на Вей Вушиан. Ако феновете на анимето успяват да направят 15 милиона постинга с таг за рождения му ден до 24-ти октомври – само за три дни – тогава компанията “Тенсент”, която е продуцент на “Мо Дао Зу Ши”, ще подготви изненада за тях. Хората са поканени да участват с фен арт, видео, песни, пожелания и така нататък, за Вей и за “Мо Дао Зу Ши”.

Но се оказва, че поставения срок е безмислен. Още на първия ден от предизвикателството феновете вече го постигат с 16 милиона публикации. Така “Тенсент” издига десет огромни екрана в китайски градове, за да отпразнува събитието и да прожектира пожеланията на феновете от 24-ти до 31-ви октомври.

mo dao zu shu celebration 3

Рожденият ден на Вей Вушиан е на 31-ви октомври. Предвид фактът, че е некромант, изглежда добро решение той да е роден на Хелоуин, но както ми припомни Хелена, китайците имат други празници и съвпадението може да е случайно… а може и да е намигване към феновете.

Така или иначе, Mo Dao Zu Shi продължава да набира скорост и в Интернет вече има снимки от предстоящата му киноадаптация, The Untamed, със страхотна снимка на главния актьор Шияо Жан:

wei cute live action

Очакваме The Untamed да излезе на 13-ти август, като датата подчертава, че в Китай имат големи амбиции за успеха на филма. Стискаме палци!

 

Тагове:  ,

Оставете отговор