Готвят ни “Рецепта за кошмари”

recepta za koshmari

От 25-ти януари на книжния пазар у нас ще може да откриете “Рецепта за кошмари”, дебютният сборник на майстора Иван Атанасов, известен с преводите си на титана Клайв Баркър (“Кървави книги”, “Хелрейзър”) и участията си в сборници като “Писъци” и “Вой”.

Книгата включва 24 разказа в жанровете сплетърпънк, хорър, трилър, фантастика и фентъзи, писани през периода 1995–2017 г. 16 от тях са били публикувани в различни вестници, списания и антологии, а останалите 8 излизат за пръв път на хартия. Част от историите са плашещи, ужасяващи и шокиращи, други – гротескни и сюрреалистични, а трети – хумористично-сатирични.

“Иван Атанасов ще ви накара да се страхувате. Истински. И същевременно ще искате още. Нормално. С истинските майстори на хоръра е така”, казва за книгата Сибин Майналовски, автор на “Усмивка в полунощ” и “Змии в стените”, за която е печелил награда на Цитаделата. “От години очаквам с нетърпение дебюта на Иван, защото един отличен писател, преводач, редактор и познавач на жанра като него без съмнение ще превърне творбите си в литературни диаманти”, добавя друг наш лауреат, майсторът Бранимир Събев. “Един от кралете на българския хорър”, категорична е Елена Павлова, а Явор Цанев заключава: “Предупреждавам: тук страниците разлистват вас, а буквите кървят. Сънищата ви никога няма да са същите.”

Сборникът не се препоръчва на лица под 18 години!!! Издава “Изток-Запад”.

2 коментара за Готвят ни “Рецепта за кошмари”

  • GFoxxx85  :

    Легендарно е, братче! Нямам търпение да си го купя!!!

    • Alexander  :

      ще е пълна лудница, като имам предвид кой е авторът 🙂

Оставете отговор