Господарят на Ин и Ян

Yinyang_Master_Poster

Тази неделя неволно ме накара отново да се върна към китайската класика и да ревюирам за вас поредното хубаво филмче, излязло изпод камерите на Поднебесната империя. В него ще срещнем някои от познатите ни вече архетипи, но този път в по-различна светлина. Дълбоко философският смисъл на филма ни връща отново към даоизма, където опредметяването на вярата от древните китайци е било път към различаването на добро от зло.

img_2540

Да бъде Господар на Ин и Ян не е просто титла или степен. Това е умението на всеки велик боец да владее четирите елемента на природата. Какъвто е и главният герой в този филм. Началото на нашата история ни връща в древната Империя, която пази спомена за това как са се появили хората. Някога, много отдавна, когато Панку разделил Небето и Земята били едно цяло, те били населени не само от хора, но и от демони, чудовища и други загадъчни твари. Дълго време те живели в мир, без да знаят нищо един за друг… или почти нищо. Тогава един от по-висшите демони, деветоглавият Змей Кшанглу обърна по-голямата част от демоните срещу хората и се провъзгласил за Император на злите сили. Тогава най-великите войни на хората – Господарите на Ин и Ян се обединили, за да прогонят Змеят. Те успели да надвият Демоничния император и го проболи със свещения меч Тушан. Но Кшанглу бил прекалено могъщ и въпреки, че той вече не можел да възвърне физическата си форма, душата му продължила да живее. Затова Господарите на Ин и Ян затворили същността на Змията в магически рубин. Камъкът бил поставен в сърцето на Великата Пагода, където бил запечатан в златен ковчег, пазен денонощно от могъщи войни.

YYM_Background

Войната имала катастрофални последици за света, защото след падението на Кшанглу хората и демоните завинаги останали разделени и враждували помежду си. С времето хората успели да построят големи градове, да се развият и изолирали демоните в отделно измерение, което наричали Царството на Мрака. Порталът между Земята и него обаче останал отворен. И всеки път, когато демон преминавал през него за да съблазнява хората Господарите на Ин и Ян изпращали един от своите войни да го върне обратно. Въпреки поражението си, Кшанглу тайно кроял планове да се върне. Той знаел, че за човешките тела са слаби и не могат да понесат неговата същност. В същото време нямало как демон да проникне в Пагодата, пазена от Господарите на Ин и Ян… докато един ден в храма не се появил някой, който бил достатъчно силен за да чуе гласа на Змея.

AAAABaNuy6FEYUSYzKEgiTj2KSE3aGXwwD1ejsPwJFVVSp-4-bjVENZq6LGaJe-uU-DcG4UVLWLg_RJqEi52__4ZjoBl_0-4

Главният герой на този филм се казва Чинг Минг. Прогонен от Пагодата заради произхода си, Минг с огорчение напуска дома си и решава да заживее далеч от братята си… до момента, в който не идва време да се върне обратно към мисията си. Въпреки произхода си, Минг завинаги остава свързан с хората и им помага, когато техните господари не могат да ги защитят. Китаецът Кун Чен, който има солиден опит с главните роли в подобни филми играе Чинг.

Cover-WP-26

Младият китайски актьор Чусио Кю, който прави дебютна поява в този филм поема нелекия образ на генерал Юан Буя – един от най-младите войни на Империята. Неговото е задлъжението лично да охранява от нападения на демоните керваните, които пътуват от съседните царства. И един ден, когато бива мистериозно нападнат от демон той влиза в битка, която завинаги ще промени живота му.

YinYangMaster2

Ксун Жу, която е една от най-известните актриси в Китай изпълнява главната женска роля във филма – Върховната жрица на Ордена Ин и Ян – Бай Ни. Въпреки че оглавява Ордена от кратко време, Ни е най-добрият боец от всички в него. Нейната мисия обаче е много тежка – тя е принудена да отнеме живота на човека, когото обича…или да го запази като изгуби всичко, за което се е борела до момента.

The-Yinyang-Master-movie-film-action-fantasy-2021-review-reviews-侍神令-Shen-Yue

Това е поредната китайска продукция, която печели вниманието ми и горещо препоръчвам на любителите на жанра. Изпълнен с екшън и вълнуващ, той е достоен применик на останалите сериали, които ревюирах. А предстоят още много!

Ревю на Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор