“Господарката на Злото” не омагьоса бокс-офиса

Вторият филм за Господарката на злото с Анджелина Джоли не успя да омагьоса публиката, поне не и в Съединените Щати, където филмът спечели едва 36 милиона долара при премиерния си уикенд, резултат, който му позволи едвам-едвам да изпревари “Жокера”, който в третата седмица от излизането си по кината добави 29 милиона долара приходи към общия си резултат. Това е много слаб резултат за Джоли и разбива илюзиите, че всеки хит на “Дисни” е с гарантиран бокс-офис. Все пак не всичко е черно за новият филм на компанията, създала Мики Маус, тъй като в света “Господарката на Злото 2” добавя още 117 милиона долара за резултата си и с тях общите и приходи възлизат на 153 милиона долара, една по-приемлива цифра. Все още обаче бокс-офисът на филма е по-малък от бюджета му (185 милиона долара) и като се има предвид, че приходите се делят между студиото и киносалоните, Господарката на злото има още много работа, преди да излезе на плюс.

“Жокера” от друга страна вече има 737 милиона долара приходи, 237 от които спечелени в Щатите. Драматичният филм за произхода на най-известният суперзлодей в историята продължава да се представя по-успешно от традиционни супергеройски екшъни, като вече е спечелил повече пари от “Лигата на справедливостта” и се очаква съвсем скоро да изпревари и “Отряд самоубийци”. Това се случва въпреки, че филмът не се излъчва в Китай, вторият най-голям пазар в света. Предвид фактът, че следващата седмица няма планирана премиера от голяма марка е напълно възможно той да се върне начело на класацията по приходи.

В общата класация за 2019-та обаче начело убедително остава “Отмъстителите: Краят”, следван от “Цар Лъв” и “Спайдър-мен: Далече от дома”.

Тагове:  

Оставете отговор