Голям перчем

bigwig netflix

Голям перчем (на английски Bigwig) е герой от “Хълмът Уотършип”, заешката фентъзи класика, по която има заснети и няколко адаптации. За него авторът Ричард Адамс казва, че е вдъхновен от реално съществувал войник, загинал по време на Втората Световна Война.

Голям перчем е един от зайците, които решават да последват Леско, когато брат му Петко предупреждава, че Ауслата им (така зайците на Ричард Адамс наричат общите си домове) ще бъде унищожена. Въпреки това, той е скептичен към гаданията на Петко и оспорва водачеството на Леско, тъй като е и най-добрият боец от групата им. Когато бегълците стигат друга Аусла, пълна с охранени и гостоприемни зайци, Голям перчем страшно се дразни на Петко, който твърди, че на това място дебне смъртта. Петко обаче се оказва прав и Голям перчем едва не губи живота си в примка, тъй като наоколо дебне човек, поставящ капани. Той обаче все пак успява да оцелее.

bigwig90s

След като зайците стигат Хълма Уотършип, Голям перчем съветва Леско, че трябва обезателно да намерят повече зайки, тъй като двете, спасени от близката ферма на хората, са съвсем недостатъчни за множеството момчета. За целта Голям перчем отива да шпионира в Ефрафа, Ауслата на злия генерал Ранилист и успява да помогне на много зайки да се измъкнат от тиранията му. След това той защитава Хълма Уотършип в битката с нашествениците, предвождани от отмъстителния Ранилист и се изправя в двубой със самия него, като успява да го удържи, докато пристигне помощ.

Голям перчем е сърцат и смел герой, който въпреки ината си, накрая е изключително предан на Леско и благодарен затова, което той е направил за него. Във версията на “Нетфликс” ролята му се озвучава от Джон Бойега.

bigwig

Представен от Александър Драганов

Оставете отговор