Големият финал – Спайдър-мен срещу Царя Лъв Симба!

Duels Finale 2020

Дуелите на Цитаделата за 2020-та година най-после стигат и до финала си, в който един срещу друг застават марвелският герой Спайдърмен и Симба, Царя Лъв от класическата поредица на “Дисни”. Това се случва след като 16 героя започнаха инициативата ни през месец февруари тази година и е повторение на големия финал от годишните награди за 2019-та година, когато за победата в категорията за Филм на годината се бориха именно “Цар Лъв” и “Спайдър-мен: Далече от дома“.

sexy spidermanЗа Спайди организирахме цял микро-турнир в рамките на Дуелите, като в него определихме, че образът, изигран от Том Холанд във филмите, които са официална част от вселената на “Марвел” и Отмъстителите, e най-хубавата интерпретация на героя. В първата си битка за годината, персонажът на Холанд надви Майлс Моралес от анимацията за Спайди-вселената, а после победи и Невероятния Спайдър-мен, изигран от Андрю Гарфилд във филмите от 2012-та и 2014-та година. Следващата битка на доказалия се като дефинитивен Човек паяк бе срещу Мандо, ловеца на глави от най-новия игрален сериал по “Междузвездни войни”, но и тук Питър Паркър, както се казва героят под маската, успя да излезе победител и така стига до финала на Дуелите, за да се бори за втори голям успех след отличието за Герой на годината, спечелено през 2017-та година.

SimbaЦарят Лъв Симба започна Дуелите след серия от победи в годишните награди за 2019-та, включително и тази за Герой на годината, а че си заслужава отличията показа още в първата си битка, в която надви Шир Хан, злия тигър от “Книга за джунглата”, още една класическа анимация на “Дисни”, която подобно на “Цар Лъв” получи римейк от майстора режисьор Джон Фавро. След този успех Симба срещна своя най-зъл враг, чичо си Скар, но успя да победи и него, за да се класира за полуфинала, където пък го очакваше белия лъв Кимба, герой, който от мнозина се счита за негов вдъхновител. Ала победител отново беше Симба и така красивият лъв, доказал, че е пръв в надпреварата измежду себеподобните си, стига битката за титлата, която би била перлата в короната му от успехи, с която го наградиха читателите на сайта.

harry-great-avatarbumblecholegolas-evening-sky

 

Кой ще победи? Гласуването във “Фейсбук” продължава 24 часа, до утре в 12:00ч, когато ще е ясно името на новия ни шампион. Той ще стане част от списъка с шампиони от Дуелите, в който влизат такива легендарни герои като принцът на елфите Леголас, момчето магьосник Хари Потър и Бъмбълби, храбрият аутобот от робо поредицата “Трансформърс”.

И така, кой ще победи? Спайди или Симба? Изборът е ВАШ!

Оставете отговор