Гневът на Червения Магнус застига Императора

fury of magnus

Червения Магнус, примархът магьосник, дебютира на книга преди десетилетие заедно с легиона си космически пехотинци във вече класическия роман “A Thousand Sons” на Греъм Макнийл, но най-голямото му изпитание тепърва предстои и авторът му ще го опише във Fury of Magnus, роман от поредицата “Обсадата на Тера”, част от големия епос за Ереста на Хорус.

Fury of Magnus отбелязва края, поне засега, на едно пътуване, което двамата с него споделихме последните десет години в романи, разкази и аудио драматизации”, разказва авторът Греъм Макнийл. “Винаги съм възприемал Магнус за герой като Фауст, който сключва сделка с дяволски сили, които не разбира. Но той също така е и Прометей, опитващ се да даде огъня на хората, а в крайна сметка и Икар, изгорил крилете си до лъчите на слънцето”.

Припомняме, че романите за Ереста на Хорус разказват историята на бъдещето 30 000 години след нашата епоха, когато безсмъртен Император на човечеството създава супергерои, наречени примарси. Тяхната задача е да обединят отново хората, пръснати сред звездите, но половината от тях биват покварени от силите на Хаоса. Сред тях е и Магнус Червения, който сега пристига на Тера или иначе казано нашата планета Земя, откъдето управлява баща му.

“Надявам се историята да ви изненада и зарадва, независимо от това дали подкрепяте лоялистите на Императора или предателите”, продължава Греъм Макнийл. “Въпреки мрачната съдба на героите съм се опитал да оставя зрънце надежда за изкупление на Магнус. Все пак той взе изборите си по причини, които смяташе за правилни”.

Книгата се очаква да излезе по-късно през тази година, като първо я очакваме в луксозно лимитирано издание, преди да мине нормалния ред от издание с твърди корици, е-книга и аудио книга в мр3 формат. “Хилядата синове”, която започна епоса на Макнийл за Магнус, е може би най-хубавата му книга, така че се надяваме и новото му произведение да е на същото ниво. За съжаление романите за Warhammer не излизат на български, което обаче е само още една причина да четете в оригинал.

magnus the red

Новината докладва: Александър Драганов

Оставете отговор