Джинрай

ginrai

Джинрай е главният герой в анимето “Transformers: Super God Masterforce” и ръководи Аутоботите на планетата Земя.

Джинрай обаче не е робот от Кибертрон, а човешко момче от Япония. Свободолюбив и непокорен, той напуска родината си и заминава за Съединените Щати, където работи любимата си професия, а именно шофьор на камион. Именно шофирането на такава машина променя живота му, тъй като в стар, но здрав червен камион той намира Аутоботски гривни на Богмайстор, които не могат да свалят. Камионът се оказва трансектор – метално тяло на Оптимус Прайм, убития от Галватрон велик предводител на Аутоботите. С помощта на гривните Гинрай може да се слее с роботялото и да се превърне в могъщ боец Аутобот.

Заради новооткритите си сили Джинрай бива атакуват от Богмайсторите на Десептиконите, Хидра и Бъстър, които убиват негови колеги, но той успява да ги надвие въпреки липсата си на опит. С това той по естествен начин се съюзява с Аутоботите, които на Земята са предвождани от Металхоук. Джинрай започва да издирва свой събратя Богмайстори – хора, които имат силите да се сливат с могъщите тела на Аутоботи и намира верни приятели като Лайтфут, Рейнджър и Роуд Кил. По-късно Металхоук отстъпва ръководния си пост сред Аутоботите на Джинрай, който е най-силният сред верните на Кибертрон трансформъри на Земята.

Godginrai_onmoon

Успехите на Джинрай привличат вниманието на могъщи врагове, лорд Гига и лейди Мега, хора, врекли се на Десептиконския император Дявол Z, които заедно образуват могъщия Овърлорд. Нещата за Джинрай се влошават, когато от космоса на Земята се появява Блек Зарак, еволюирала форма на Десептиконския водач Скорпонок, която по-късно бива обсебена от безтелесния Дявол Z. Силите на Джинрай са подложени на върховно изпитание, но той успява да убеди Овърлорд да му помогне заради готовността си да помогне дори на своите врагове, когато Дявол Z се отнася несправедливо с тях. С негова помощ младежът, носещ тялото на Оптимус, успява да победи Дявол Z и да спаси Земята от Десептиконската заплаха.

След победата, тялото на Оптимус се сдобива с нов живот, а Джинрай отново става обикновено момче и е вече свободен да продължи човешкия си живот.

GodOnofRage_Ginrai_with_photo

Тагове:  

Оставете отговор