Гилгамеш срещу Вега

Цитаделата стигна и до последния си Дуел за 2021-ва година, който трябва да определи новият ни шампион. Турнирът тази година беше проведен с нови герои от поредици, които или не са имали участия в инициативите ни досега, или те са били редки и спорадични. Резултатът от това, както можехме да очакваме, беше малко по-ниска избирателна активност, но затова пък всеки един от двубоите изглеждаше непредвидим, а мнозинството от тях бяха и изключително оспорвани. В крайна сметка до финалната битка стигнаха Гилгамеш от Fate/Stay и Вега от Street Fighter.

Гилгамеш всъщност е героят от първото литературно произведение в историята, намерено на плочки клинопис в древен Шумер, но за турнира ни се класира с начина, по който е представен в поредицата анимета и игри Fate/Stay. Именно с ревюта на игрите, при това доста стари, той получи възможност да участва в турнира ни, но това не му попречи да направи шеметен рейд, като би в първия си двубой Разиел от поредицата Blood Omen, продължи с победа срещу Сефирот от Final Fantasy VII във втория и надви Алукард от Castlevania в третия. Стръмен път към върха, който имаше и някои трудни стъпала, като втората и особено третата, когато Гилгамеш спечели само с глас разлика, в единия случай и след продължения, но в крайна сметка се озова на позицията да се бори за титлата.

Вега е уникалният уличен боец от вечната поредица биткаджийски игри Street Fighter, който съчетава в себе си смъртоносното изкуство на матадора с бойните умения на нинджа. Върховен майстор на организацията Shadaloo, той ми е любимец от години, но чак сега намерих начин да го вмъкна в инициативите ми и той не ме разочарова, макар определено да се задъха в първите си битки срещу мечоносците Сол Бедгай от “Гилти Гиър” и Сигфрид от “Соул Калибър”, срещу които успя да победи само с по един глас разлика. Точно на полуфинала обаче Вега набра скорост и разби Камина от “Гурен Лаган”, влизайки в добра позиция да се бори за шампионския успех.

В крайна сметка обаче решението е Ваше и никой не може да Ви го отнеме. Гласувайте във “Фейсбук” до утре в 13:00ч и короновайте шампиона в Дуелите на Цитаделата за 2021-ва година!

Тагове:  ,

Оставете отговор