Героите от седмия “Трансформърс”

rise of the beast poster

Героите от предстоящия седми филм за “Трансформърс” – “Възходът на зверовете”, се сдобиха с описания около половин месец преди излизането на филма по кината! Понеже поредицата на “Хасбро” за Роботите под прикритие да е една от най-обичаните в сайт Цитаделата, ние ще ги представим и пред вас, нашите читатели.

Започваме с Чийтор, познат още и като Леотроп в старите преводи. Той е наречен “най-бърз от трансформърите, със скорост, която му позволява да нанесе удар с огромните си нокти преди противникът да разбере какво му се случва”, но това може да бъде и слабост, тъй като “винаги действа бързо, понякога без да премисля нещата”.

cheetor description

Ветеранът на поредицата и може би неин най-обичан герой Бъмбълби е наречен “вечният приключенец” и се изтъква чувството му за хумор, но се споменава, че освен това е майстор боец, който би искал да е на твоя страна в схватка. Въпреки това описанието предупреждава, че в лицето на Скърдж и злите Тероркони той намира враг, който не е срещал досега…

bee description

Мираж, който бе показан на няколко пъти в трейлърите заради атрактивната си форма на “Порше”, е описан като робот, който обича да е на лимита и поставя под въпрос авторитетите. Макар да е малко нахален, той вярва в правдата и никога не би навредил на своите приятели. Мираж е и първият аутобот, с който се запознава главният човешки персонаж в историята Ноа.

mirage description

Човешките герои Ноа и Елена са съответно военен и археоложка, а от добрите роботи са споменати още птицата Еъррейзър, аутоботката Арси и носорога Ринокс. Особено респектиращ е лидерът на зверовете Оптимус Праймъл, гигантска метална горила, чиито зелени очи са видели много. Трябва да се има предвид, че макар да е добродушен, той може да бъде много гневен, така че около него и хора, и роботи трябва да имат едно наум.

primal description

За Праймъл се казва, че обича да изнася речи почти колкото своя колега от фракцията на Аутоботите и техен водач Оптимус Прайм. Интересно е, че образът, озвучен от легендарния Питър Кълън е описан като “провален лидер”, но въпреки това е безстрашен и стоик, като приема навътре всяка загуба на свой боен другар. Влезе ли в битка е бляскава гледка, която вдъхва увереност. В новия филм той ще търси път към дома.

prime description

От злодеите вниманието веднага привлича злата нинджа Найтбърд или Нощна птица, която има като алтернативна форма модел на “Нисан Скайлайн”. Тя е описана като съвършеният убиец и съществува само за да убива с двете си катани. Нощната птица разчита на това, че няма да я видиш, докато не е твърде късно. Ако съдим по описанията ще е интересно да се види сблъсък между нейното коварство и бързината на Чийтор, но не можем да знаем дали ще стане така.

nightbird

Нощната птица е директно подчинена на Скърдж, лидер на Терорконите, наричан “най-страховитият ловец във вселената”. Самите Тероркони са описани като същества, излезли от “най-лошите ви кошмари”, а Скърдж е най-зъл от тях. Той е безжалостен и подъл, с невероятна сила и търпелив в битка. Когато напада използва и своите Фризери – шест инсектоида, които праща да издирят жертвата му.

scourge

Въпреки невероятното си описание, каращо го да изглежда като сбор на всичко лошо в Мегатрон, Сентинел и Локдаун, Скърдж не е топ злодея на филма. Това, разбира се е Юникрон, с който ще завършил прегледа си на персонажи, представени от “Хасбро”, макар че във филма може да се очаква да видим още Батълтрап от лошите и Уийлджак от добрите, както и монолитния Стратосфер, за който се казва, че цар на небесата.

stratosphere

Дори този достолепен боец обаче е като плюнка пред Юникрон, поглъщащият световете. Вечно гладен, този гигантски трансформър изяжда цели планети, като използва енергията им, за да осъществи целта си, а именно да стане всесилен в мултивселената. Скърдж и Терорконите му слугуват, като всеки техен провал се наказва жестоко. Юникрон е въплъщение на чистото зло и подобно на библейски демон умее да обсебва жертвите си.

unicron description

Честно казано, не виждам по какъв начин двамата Оптимуси и екипите им ще се справят с такъв враг, но това е чарът на историята, че не знаеш как ще се получат нещата. Много фенове на “Трансформърс” се тръшкат, че според предварителни очаквания филмът няма да е особено касов, но за мен по-важното е да е хубав. Поредицата получи седем части, което никак не е малко, а битката с Юникрон тематично е идеална за завършек. По описанията на роботите филмът изглежда, че ще бъде топ, предните две части ми харесаха, така че съм умерен оптимист, въпреки негативните тенденции от последното десетилетие в Холивуд. Така или иначе, остана малко. Till All Are One!

cheetor movie

Статия на Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор