В “Цар Лъв” оправили грешки от “Книга за джунглата”

scar-the-lion-king

Грешки, които “Дисни” са допуснали при работата с фотореалистичната технология в “Книга за джунглата” са били оправени за “Цар Лъв”. Това бе съобщено от Роб Легато, който спечели Оскар за визуални ефекти заради работата си по екранизацията на Киплинг от 2016-та и сега се надява за още един такъв. Преди това режисьорът Джон Фавро също призна, че за пръв път са помислили за нов “Цар Лъв”, докато са работили по “Книга за джунглата”. Сега обаче става ясно, че римейкът на историята за Симба, Муфаса и Скар е бил начин за усъвършенстване на новата технология на фотореалистичната анимация, създаваща илюзия за игрален филм.

“По време на работата разбираш труднотите при съживяването на една снимка, но трудно можеш да решиш проблемите докато си зает с някой филм. Изчакваш да свърши и след това пробваш наново”, заяви Легато.

Минусите на “Книга за джунглата” са били скрити от това, че главният герой Маугли все пак е човек и е отклонил фокуса от животните, макар че невъоръжено око едва ли би засякло проблем с красиво анимираните Шир Хан и Багира.

“Знаехме, че концепцията ни е добра и въпросът бе да задържим екипа, за да софистицираме технологията си за следващия филм”, обясни Легато и каза, че е човешки стремеж да търсиш подобряване.

Следващият филм с фотореалистична технология ще бъде “Лейди и Скитникът”, който излиза през ноември. В същото време очакваме продължения на “Книга за джунглата” и “Цар Лъв”, като би било вълнуващо да видим и игрален филм, в който Симба се изправя срещу Шир Хан. През 90-те години на миналия век италианската “Мондо ТВ” направи такъв анимационен сериал, който се радваше на немалък интерес.

Оставете отговор