В леговището на звяра

В леговището на звяра

Author: Darth Sparhawk
Date: 28.11.2015

 photo Belly_of_the_Beast_zpspmjuznpy.jpg
“В леговището на звяра” /”Belly of the Beast” – буквално “Търбухът на звяра”/ е американски екшън филм от 2003-та година. Режисьор е Чин Сю Тинг, а продуцент – Стивън Сегал, който изпълнява и главната роля.
Тайланд е страна, раздирана от вътрешни междуособици. Генерал Джантапан изглежда силният водач, но в джунглите дебнат терористите от групировката “Абу Караф”, които изглеждат неуловими. Джантапан моли за помощта на ЦРУ, но нещата се усложняват, когато дъщерята на специалния агент Джейк Хопър /героят на Стивън Сегал/ бива отвлечена. Отговорност поемат “Абу Кафар”, но Хопър, който е работил за ЦРУ усеща нещо гнило, знаейки, че в политиката нещата рядко са такива, каквито се представят на пръв поглед. Хопър пътува до Тайланд и се събира отново със стария си приятел Сунти, като в същото време и помага на Лулу, младо момиче, което спасява от насилие в бар на разврата. Докато търси дъщеря си, Хопър започва да разплита змийско гнездо от интриги, а на пътя му, освен терористите, шпионите, престъпниците и девиантите в Тайланд, ще застане и загадъчен старец, който изглежда служи на зли сили…
“В леговището на звяра” е изключително колоритен филм в кариерата на Сегал, като азиатската обстановка и хонкгонгския режисьор създават екзотично приключение, което запазва типичните битки и стрелби, които очакваме във филмите с този актьор, но добавят и специфични елементи, които правят филма оригинален за зрителя. На едно ниво с японския “Срещу слънцето” и руския “Принуден да убива”, “В леговището на звяра” е задължителен филм за почитателите на най-мъжкия жанр – екшъна.

3 коментара за В леговището на звяра

Оставете отговор