Вълшебна приказка в най-добрия стил на приказното изкуство!

three wizards

“Вълшебна приказка в най-добрия стил на приказното изкуство” – това е оценката за новата ми книга “Тримата вълшебници и Златното руно”, направена от писателката Елена Павлова, автор на множество заглавия в жанровата и детска литература, включително актуалното “Коледари срещу хали” (ИК “Софтпрес”).

“Александър Драганов успява да ме изненада с всяка своя нова книга, не на последно място и защото всички те, независимо от героите и техните раси и стремежи, са извънредно мили, топли и човечни, нищо че са все “Меч и магия”. Тази обаче определено ми скри топката”, започва Павлова ревюто си в Goodreads и добавя: “”Руното” е чудесно написана, умело изградена и пълна с вълнуващи за децата обрати и препратки. Несъмнено редакцията на Весела Фламбурари й се е отразила чудесно, а илюстрациите на Кокомба са просто страхотни. Но детска книга от световно ниво я прави уникалният за Драганов начин, по който той разглежда темите си, а “Руното” за малкия си обем успява да обхване невероятно обширно съкровище от теми. Не очаквайте “вашата стандартна приказка”, поразтеглена и пораздута на повече страници. Точно обратното: това е история за порастването и израстването, компресирана до кратка и наситена с действие и истини за живота приказка, която през цялото време пламти и пулсира с топлина и доброта.”

final cover three wizards

Благодаря на Елена Павлова за високата оценка, като потвърждавам думите й, че редакцията на Весела Фламбурари помогна много, за да може книгата да има този вид, който читателите заслужават. Много са малко редакторите, които могат да помогнат така сериозно на един текст, като в същото време не изневерят на стила на автора, извличайки най-доброто от това, което той е предал за издаване. Също така съм много доволен от илюстратора Кокомба, който е вдъхнал живот на персонажите ми с илюстрациите си. Може да закупите книгата само от ТУК!

three wizards back vover

Оставете отговор