Вълшебен фестивал Lost Age!

Lost Age - Fantasy Festival

Вълшебно протече фентъзи фестивалът Lost Age, който се проведе този уикенд на Младежкия хълм (известен още и като Джендем тепе) в град Пловдив! Аз имах възможност да посетя втория и третия ден от събитието (събота и неделя), но останах повече от доволен. Преди всичко трябва да благодаря за подкрепата на Иван Величков от клуб “Стругацки” и прекрасната му съпруга Мариана, които подпомогнаха начинанието му, като ме приютиха у дома си в Пазарджик, а Иван организира чудесна неформална среща с клуб “Аркадий и Борис Стругацки”, провела се в петък.

IvyBooks

Втория ден се озовах на “Lost Age” по обед и присъствах на много интересна лекция на Диляна Божинова, която ни представи свои илюстрации, вдъхновени от скандинавските руни, разкри ни значението на всяка от тях, както и личното си тълкувание за символите на древните викинги. Подир нея видахме представяне на списание “Ко-миксер“, в което талантливи млади български автори развиват творчеството си в тази все още не достатъчно утвърдила се у нас форма на изкуство. Накрая имах възможност да представя книгите си “Звездата на Гибелта” и “Черната корона“, като благодаря на всички присъствали за интереса – след събитието тиражът на “Черната корона” вече окончателно свърши, а този на “Звездата на гибелта” намаля чувствително!

me death eater

Свършил работа, успях да обиколя самото събитие, на което имаше фенове на Хари Потър, с които се снимах, ларпъри и майстори на средновековна фехтовка, които постоянно демонстрираха уменията си, щандове с вкуснотии като медовина, както и разбира се музиканти от различни стилове, но с отчетливо предимство на праведния жанр – метъла!

IvySwords

Във втория ден от фестивала аз и издателя Петьо Русинов се срещнахме с авторите Делиян Маринов и Петър Петков, дошли с тайфа приятели за “Сказанията на Стрикса“, а имахме възможност и да чуем изключително интересни лекции от специалисти по средновековна история на Пловдивския университет. Накрая, заредени с положителни впечатления и тонизирани от събитията, се прибрахме у дома към София!

IvyPetIvyLove

IvyBest

Lost Age Fest

Споделил впечатления: Александър Драганов

Оставете отговор