“Възходът на Скайуокър” започна Новата година на върха в бокс-офиса

Horizontal-The-Rise-of-Skywalker-Final-Trailer-Death-Star-Throne-Room-Rey-Kylo-Ren-II-1

“Възходът на Скайуокър”, финалът на основната сага в поредицата “Междузвездни войни”, остана начело в бокс-офиса за трета поредна седмица, макар за съжаление да продължава да отстъпва на предните два Епизода. Деветата част от звездната серия печели 33.7 милиона долара приходи от уикенда в Щатите и общите й резултати вече възлизат на 450 в Щатите и общо 918 за целия свят. По всяка вероятност филмът ще мине бариерата от един милиард още след седмица, седмата продукция на “Дисни”, която прави това през тази година – знак за смазваща доминация на компанията.

Но докато джедаите и ситите криво-ляво задържат ниво на популярност, въпреки разделенията във фендъма, почитателите на хоръра останаха покрусени от новата версия на “Проклятието”. Тя спечели 11.3 милиона долара от уикенда, с което се нареди на четвъртата позиция в седмичната класация по приходи, но зрителите, още не успели да се съвземат след ужаса от “Котките” по Коледа, получиха нов шамар и според екзит пол оцениха филма с F или по българската система чиста двойка. За сравнение първият американски римейк на японската история от 2006-та спечели 39 милиона при дебюта си, а сега този филм по всяка вероятност ще остане на загуба.

Новият “Джуманджи” за сметка на това продължи да държи ниво и е втори зад “Възходът на Скайуокър” в бокс-офиса с 26,5 милиона долара приходи за уикенда и общо 533 глобално. Блестящо се справя и “Замръзналото кралство” – пета позиция с 11.3 милиона, но общи резултати от 1.3 милиарда. Вероятно повече, отколкото ще спечели “Възходът на Скайуокър”!

Следващата седмица историята за Рей и Кайло ще защитава водещата си позиция в бокс-офиса от Underwater, хорър с участието на Кристен Стюарт. Да им пожелаем успех – въпреки кривиците на деветия филм, като цяло той си беше епично приключение и за разлика от “Последните джедаи” заслужава подкрепата на зрителите.

Оставете отговор