Вторият “Дюн” отложен!

dune 2

Вторият филм от поредицата “Дюн” на Дени Вилньов е отложен от ноември за март следващата година. Причината затова е продължаващата стачка на актьорите, която няма да позволи на звездите от продукцията Тимъти Шаламе и Зендая да промотират новия хит. От продуцентската компания “Уорнър” са отчели, че това ще попречи на филма да достигне пълния си потенциал и затова ще пуснат догодина, когато се надяват спора между киногилдиите да се е разрешил.

Стачката на актьорите започна малко след тази на сценаристите, които първи извикаха, че трудът им е изключително зле платен и не позволява достоен живот. Скоро след това към тях се присъединиха и актьорите, считащи, че не получават достатъчно отчисления от излъчвания по легалните платформи на Интернет. Продуцентите реагираха, че исканията за по-голямо заплащане не са реалистични, но за протестиращите това са крокодилски сълзи, тъй като е известно, че хора като шефовете на “Уорнър” и “Дисни” Дейвид Заслав и Боб Айгър живеят в изключителен лукс и сами си разписват възнаграждения за милиарди.

Първите слухове, че вторият “Дюн” ще бъде засегнат от стачката се появиха през лятото, но шефът на екраните “Аймакс” във Великобритания изрази, че е скептичен към подобно отлагане, тъй като филмът има осигурени широки екрани, гарантиращи добри приходи и според него присъствието или отсъствието на Шаламе и Зендая в рекламни предавания не може да компенсира това. Явно обаче от “Уорнър” са решили друго, като освен втория “Дюн” предстоящата анимация по “Властелинът на пръстените” също отива от април за декември.

Така догодина се очертава да е пълна с хитове, като освен тези два филма се очакват “Муфаса: Цар Лъв” и “Трансформърс: Едно”. Трябва обаче да се види дали и тези заглавия нямат да бъдат избутани за по-нататък, както вече се случи с третия “Аватар”. Като цяло ситуацията в Холивуд е плод на лошите решения, взети от всички – продуценти, режисьори, сценаристи и актьори, които заложиха “всичко коз” за политкоректността, но след първоначалните успехи с “Епизод 7 – Силата се пробужда”, “Черната пантера” и “Жената чудо” дойдоха и провалите, цената за която обаче не бе платена от продуцентите, продължили да поддържат пищен начин на живот, докато за останалите остана инфлацията. Оттам дойде и сегашното напрежение, като предстои да видим как конфликтът ще бъде разрешен.

Тагове:  

Оставете отговор