Време е за суши! Избираме Аниме на годината

2020 Anime of the Year

След като Клубът изстреля традиционно най-силните си категории за Злодей, Герой и Филм в началните седмици от гласуването за юбилейните 20-ти награди за фентъзи и хорър на Цитаделата, сега насочваме вниманието си към може би най-качествената ни селекция, а именно тази за Аниме на годината, в която почти нямаше компромиси заради ковид19. Ето тримата претенденти, които избирате до утре в 12:00ч:


picture polls

 

Първата номинация е за “Седемте Смъртни Гряха”, адаптация по култовата фентъзи манга, третият сезон от която завърши в началото на тази година. Колкото и да е странно, това е едва първо участие за тази поредица в наградите ни и идва след малко проблемни отзиви за анимацията на новите й епизоди, които бяха прехвърлени на по-малкото студио “Дийн”. Но в последните серии “Седемте Смъртни Гряха” се върна на познатото култово ниво и разцепи мрака с битката между ангелите и демона Естароса, която подпечата номинацията й:

Втората номинация е част от фъри програмата за наградите и отива за BNA, новият епос на култовото студио “Тригър”. Това, което започна като забавна история за хора-животни и това как те биха били приети или не от човечеството се превърна в наистина щуро приключение с епични върколаци, които се налагаха като полудели. Силното послание на историята я направи достойна за участие още на първия сезон:

Третата номинация отива за Idolish7, анимето, което ме накара да погледна с други очи на азиатския поп и започна серията от ревюта, посветени на мюзикълите в японската анимация. Историята на няколко момчета, едно от които се води нещо като фентъзи принц, е разказана по увлекателен и човешки начин, правещ зрителя съпричастен на проблемите им и щастлив за успехите им. Красива приказка, вторият сезон от която излиза в момента, но ако ще гледате, препоръчваме да започнете от началото, защото то е най-трогателно. Idolish7 спечелиха победата вътре в собствената си история, а сега се борят и в нашата категория:

Наградата за Аниме на годината е една от най-новите за клуба и бе основана през 2017-та година с класация на класиките, спечелена от “Железният алхимик”. Година по-късно самурайското Touken Ranbu триумфира с първото място, а през миналата 2019-та победата спечели историята на ужаса “Обещаният Невърленд”. Дали четвъртата титла в категорията ще бъде взета от демони, фърита или идоли, зависи от вас!

Оставете отговор