Волтрон срещу Гурен Лаган

Voltron vs Gurren Lagann

Гигантските роботи се завръщат в Цитаделата с Дуела от тази седмица, идващ при твърде напрегнатия уикенд, в който са откриването на Световното първенство по футбол и 24-те часа на Льо Ман. Въпреки това вярвам, че ще отделите малко внимание на тази битка, тъй като в нея са двама от най-колоритните ни участници в историята.

Волтрон бе добре познат на децата от моето поколение като Защитникът на вселената, огромен сглобяем робот, който пази човечеството от злата империя Гал’ра. Преди две години той бе върнат към нов живот от “Нетфликс” и покори сърцата на нови зрители, а представянето му в Дуелите на Цитаделата е завидно – печелил е срещу Титан от “Конникът и звездните шерифи” и Мегазорд от “Power Rangers”, като единственият, побеждавал го досега е Оптимус Прайм, могъщият лидер на Аутоботите от “Трансформърс”.

Гурен Лаган  пък е може би най-епичният робот измислян някога, като историята му за това как първо освобождава човечеството, а после заедно със своите пилоти пронизва небесата, за да се изправи срещу най-голямата сила във Вселената, смайва с полета на въображението, демонстрирано от създателите на поредицата от студио “Гайнакс”. Топ-пилотът на “Гурен Лаган” Симон имаше фалстарт в Дуелите ни преди година, когато отстъпи на Домон Кашу от “Гъндам”, но това после се компенсира в гласуването за първата ни аниме награда, където “Гурен Лаган” разби въпросния “Гъндам”, победи класиката “Voltes V” и в крайна сметка завоюва сребърно отличие в категорията, отстъпвайки само на “Железният алхимик”.

С този сблъсък искаме да подчертаем, че няма да оставим Дуелите през лятото и може да очаквате още много интересни схватки с герои от актуални книги, филми и анимета. Гласуването в битката между Волтрон и Гурен Лаган ще се проведе в групата ни във “Фейсбук”, като финалът му ще бъде даден утре в 12:00. Гласувайте!

Оставете отговор