Военен филм начело в седмичния бокс-офис

1917

Военният филм на Сам Мендес “1917”, който се бори за редица филмови награди, се представи добре и в бокс-офиса, след като спечели 39 милиона долара при премиерния си уикенд в широко разпространение и комфортно оглави класацията по приходи за седмицата. Филмът добавя 21 милиона от останалата част на света и така постига общ резултат от 60 милиона.

“Възходът на Скайуокър” остава на второ място с  15,1 милиона долара, но за съжаление вече не може да се скрие, че “Междузвездни войни” имат проблем с популярността. Общите приходи на филма още нямат милиард, като възлизат на 989 милиона долара, от които почти половината – 478 – са изкарани в Северна Америка. Това се случва след като осем филма през миналата година имат над един милиард и означава, че е възможно следващите години Star Wars да останат само на малкия екран, където се справят добре благодарение на The Mandalorian.

Последният засега филм от поредицата “Джуманди” остава в Топ 3, като печели 14 млн долара и има общи приходи от 671 милиона за целия свят – доказателство за неувяхващата популярност на “Скалата”.

Уикендът не се мина и без поредната излагация, като този път публиката не прие Underwater, новия хорър на Кристен Стюарт, който взе скромните 7 милиона в Щатите и 14 за света, като си спечели лоши оценки от феновете. Все пак филмът се счита за по-добър от “Проклятието”, който направи печален дебют преди седмица.

Следващият уикенд очакваме излизането на “Дулитъл” с легендата Робърт Дауни-младши.

Тагове:  

Оставете отговор