Витани

vitani pro pic

Витани е героиня от поредицата “Цар Лъв”. Първоначално тя играе по-скоро антагонистична роля, но по-късно става един от положителните персонажи.

Витани се появява във втория филм от серията – “Гордостта на Симба”. Там се разкрива, че тя е част от прайда, сформиран около лъвицата Зира, нейна майка и обожателка на Скар, която не е успяла да прежали смъртта му. Зира планира да отмъсти, като обучи сина си Кову да убие Симба. Витани подкрепя плановете й, като участва в ликуващата песен, в която се заканват, че небето над Лъвските земи “в кръв ще ври”. Но когато Кову се влюбва в Киара и двамата извоюват мир между двата лъвски прайда, Витани се присъединява към брат си, като загърбва пътя на омразата, следван от Зира.

vitani attack

Лъвицата се завръща в историята с появата си в сериала “Лъвската стража”, известен още у нас и като “Пазител на лъвските земи”. Става ясно, че тя не само е добре интегрирана в царството на Симба, но и защитава лъвските земи след като водача на Лъвската стража Кайон тръгва на дълго пътешествие към Азия, където търси лек срещу отровното ухапване на змията Ушари. Витани решава, че той е натрапник и го напада, но по-късно, възхитен от смелостта й, Кайон я научава на специалния лъвски рев на Стражата и така тя става неин официален ръководител, което й позволява да пази по-ефективно земите на Симба, Киара и Кову.

Витани е любим персонаж и на феновете, като много любители художници я рисуват заедно с Копа – изгубения син на Симба от книги за “Цар Лъв”, останали като част от по-ранна версия на канона, свързван с поредицата на “Дисни”. Дали някога наистина ще се съберат, ще покаже времето.

vitani huge pic

Представена от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор