Вдъхновяващ клуб за аниме вчера

sho akitsuki wave

Вчера фентъзи клуб “Цитаделата” успя да проведе поредната си среща и въпреки напрегнатата обстановка, свързана с руското нашествие в Украйна, от клуба успяхме да се откъснем за около час и половина от политиката, за да потънем в красивия свят на японската анимация и трите поредици, които представихме.

Първата, на която се спряхме беше Prince of Stride: Alternative, историята на бегача Рику Ягами, който трябва да пречупи себе си, за да достигне истинските си възможности в спорта, където се състезава. Още повече внимание отделихме на Wave: Let’s Go Surfing, разглеждащо сериозната тема за загубата през погледа на спорта, за който на Хаваите казват, че е най-близо до рая – сърфинга. Но може би не съвсем изненадващо най-голям интерес привлече включената в последния момент към срещата поредица Dive!!, за няколко гмурци и лишенията им по пътя на Олимпийските игри.

Това са красиви и вълнуващи анимето, преплитащи красота и човещина. Надяваме се цивилизацията ни да остане свободна въпреки най-новата агресия срещу демокрацията, така че да можем и за в бъдеще да им се наслаждаваме.

Тагове:  , , ,

Оставете отговор