Ванеса Афтън

vanessa

Ванеса Афтън, представяща се като Ванеса Шели е първата жена, сдобиваща се с биография в рубриката ни за Герои през 2024-та година. Тя играе двойнствена роля във филма на ужасите “Нощна смяна във Фреди”.

Ванеса е полицайка, която изпитва голям интерес и познава в дълбочина историята на пицария “Фреди”, днес затворена заради серия от мистериозни случаи с изчезвания на деца в миналото. Тя има навика да се запознава с нощните пазачи, наемани да работят в изоставения обект, като по този начин се сближава и с най-новия от тях, Майкъл Шмид. Ванеса му разказва за играчките в пицарията, големи роботи, задвижвани с аниматроника, като от загриженост към него и малката му сестра Аби им разкрива невероятната истина, че те са обсебени от призраците на изчезналите деца, които са били убити.

vanessa tough cop

Това, което Ванеса не споделя навреме на Майкъл, а чак когато Аби бива заплашена на свой ред да бъде превърната в играчка, е че тя е дъщеря на Уилям Афтън, човекът, убил децата и впоследствие скрил трупчетата им в играчките. Баща й, който я е манипулирал от малка, има контрол както над поведението й, така и над духовете, които избиват немилостиво пазачите, задържали се в пицарията, както и всеки, осмелил се да наруши покоя им. Пред угрозата още едно дете да попадне Ванеса се трогва и решава да помогне на Майкъл, като му дава тазер, способен временно да обезвреди аниматрониката. Той обаче не действа на баща й, появил се на местопрестъплението в костюма на жълт заек. Ванеса решава да помогне отново на нощния пазач и за наказание Уилям я пронизва, ранявайки я тежко.

Първият филм от поредицата “Нощна смяна във Фреди” приключва за Ванеса, оставяйки я в дълбока кома. В очакваното през 2025-та година продължение предстои да разберем каква ще бъде по-нататъшната й съдба.

vanessa cop

Представена от Александър Драганов

Оставете отговор