Ванг Талу

Darren Wang 🍯🍫 on Twitter: "New drama still of bo wang is here! #TheWolf #WangTalu #DarrenWang #王大陆… "

Скъпи приятели, дойде време да разчупим фасона и да се насочим към рубрика актьори, където ще ви представя биографията на един титан в азиатското кино – Ванг Талу, известен още като Талу Ванг, но още по-известен като Дарън Ванг. Та-Лу е инверсията на оригиналното тайванско име Ванг Талу, която често се използва в англицизираните версии на азиатските продукции. Ако пък прочетете името Дарън Ванг, бъдете сигурни – това е вторият псевдоним, под който се крие Талу. След като много време и фенове и компании бъркаха името му, той реши да си направи и английски никнейм, който да използва в западните продукции. Съвсем наскоро стана ясно, че Ванг си е изобретил и „трето“ име – Ксяо Дао, което пази за участието си в мандарински продукции. Ние, следвайки азиатската традиция, ще използваме оригиналната версия на името – Ванг Талу.

mum-birthday

Роден на 29 Май 1991 в Тайван, известен още като „Република Китай“, Ванг Талу израства в столицата Тайпей. Баща му – Ванг Тай-Чинг е влиятелен азиатски колекционер на антики и директор на тайванската компания за търговия със скъпценности Сотеби Артуоркс. Майката на Ванг подпомага съпруга си в бизнеса му, борейки се за по-добро бъдеще на сина си. И двамата родители тръгват от нищото, докато успеят да изградят стабилен семеен занаят. Заетостта им се отразява на Талу, който е принуден в повечето време да върти само домакинството. С усмивка на лице, Ванг разказва за най-големият страх от своето детство – насекомите. Детето редовно сънувало кошмари за това как огромни хлебарки го нападат, което изкарвало родителите му извън равновесие. По-късно той се привързал към костенурките, които се превърнали в любимите му животни и така превъзмогнал страха си. След като завършва гимназия в Тайпей, Ванг заминава за САЩ, където е приет във Военната академия Уест Пойнт. Там той прекарва една година, но строгата дисциплина и порядките не му понасят. Когато се връща в Тайпей за лятната ваканция, Талу се запознава (няма случайни неща) с филмов агент, който разпалва интереса му към кариерата на големия екран.

34 Darren Wang ideas | darren wang, wang, actors

Когато старият Ванг Тай-Чинг разбира за намеренията на сина си, той категорично се противопоставя на актьорската му кариера. Чинг и съпругата му искат да подготвят момчето за да навлезе бързо в бизнеса с антики и да продължи традицията на фамилията. Това обаче ще се промени, когато младият актьор започне да получава хонорарчетата от ролите си. След като отказва да се върне в Уест Пойнт, Ванг отново заживява в Тайпей, където учи в Институтът за технологии и изкуства Таоджанг. След като приключва обучението си там, младежът специализира в Университета на Токио – най-престижното висше учебно заведение в Япония, което заема челната десятка в Азия. Компютърните игри и уискито се превръщат в редовен спътник на младия студент, който започва да се вдъхновява от филмовите продукции, които тогава обикалят азиатските кина. Любим актьор му става Колин Фаръл, а година по-късно Ванг се запознава и с любимия си режисьор – китаецът Стивън Чоу, който изкара на голям екран „Пътешествие на Запад: демоните отвръщат на удара.“

darren-wang1

Кариерата на Ванг започва по сходен начин като тази на повечето азиатски актьори. Той играе в няколко сериала, сред които драмата „В случай, че ме обичаш“ и „Мрачни дни“. Сериозните прояви започват през 2015 година, когато той се готви да играе поредната заместваща роля в драмата „10 000 мили.“ По време на играта си, той е забелязан от по-големите филмови студия и на следващата година Ванг получава ключова роля в екшъна „Железопътни тигри“, разказващ за китайската съпротива по време на японската инвазия от 1914 година. В тази продукция, младежът се среща с легендарния Джеки Чан, който лансира името му на „по-нагоре“ и така Ванг попада в нашия жанр! През 2017 година той играе във фентъзи продукцията „Легендата за Перлите Нага“, чието ревю можете да прочете в секция Филми на Цитаделата. След като блестящо изпълнява ролята на главния герой – Ли Конгконг, той бързо става любимец на екипа с невероятното си чувство за хумор и непринудената си игра. Следващата му главна роля не закъснява. Талу получава възможността да се пробва и в екшъна, получавайки роля в азиатската продукция „По-добро бъдеще: 2018“. Екшънът възпламенява апетита на актьора за повече роли и същата година той започва да снима паралелна продукция, „Новобранците“, където влиза в ролята на Жан Фенг – млад спортист, който по случайно става свидетел на секретна операция и е принуден да сътрудничи на разузнаването. Последните роли на Ванг бяха във фентъзи продукцията „Супер аз“ и драмата „Последното желание“. По-късно актьорът ще посвети ролята си в Последното желание на майка си, която почина от тумор тази година. Във филма той играе Ху Жао – млад студент, който решава да остане до най-добрият си приятел, който е болен от неизлечимо заболяване, но който всички са изоставили. По време на пандемията, Талу се върна обратно на малкия екран, но тепърва предстои да разберем какво ще снима след като се отърси от трагедията, която сполетя семейството му. Надяваме се отново скоро да го видим в Нетфликс, а до тогава да се наслаждаваме на играта му в сериала „Вълкът“, където Ванг играе Жу Юен – престолонаследникът на китайската династия Лянг, управлявала част от Древен Китай през 10 век.

Представен от д-р Искрен Иванов

Тагове:  

Оставете отговор