Вампирска класика от Джордж Р.Р. Мартин

fevre-dream

След по-малко от месец на български език ще се появи романът “Трескав блян”, една история за вампири от легендарния Джордж Р.Р. Мартин, автор на култовата поредица за епичното фентъзи “Игра на тронове”.

Сред бурните води на Мисисипи, сред мрачните улички на Ню Орлиънс, сред пара и пушек, издигащи се над внушителни параходи, сред нощ и ден, мъгла и бури, сред мрачни векове и трескави блянове, големият разказвач Джордж Р. Р. Мартин описва историята на едно необикновено приятелство по-силно от кръвта, способно да надживее вековете и самото време.

В една мрачна епоха, когато човечеството води война само със себе си, друг по-малък народ ще стори същото, за да продължи съществуването си. Ще успеят ли капитан Абнър Марш и Джошуа Йорк да достигнат ръцете си, въпреки непреодолимата граница между деня и нощта, ще успеят ли да преплуват кървавата река, която ги дели, за да поставят началото на нова епоха?

Южняшката готика на Мартин се възползва от постиженията на майсторите на „вампирската” литература Брам Стокър и Ан Райс, на най-значимия американски писател – Марк Твен и на мрачните романтици Джордж Байрон и Пърси Б. Шели.

Тагове:  

Оставете отговор