“Бъмбълби” тръгва официално по кината у нас и по света

bumblebee poster 2018 new

От днес, 21-ви декември, “Бъмбълби” официално тръгва по кината в България, Щатите и много други страни, макар на практика да можеше да се види предпремиерно от 8-ми декември в Америка и от събота у нас. Сега обаче тръгват редовните прожекции, като надеждата на продуцентите е филмът да оправдае вложенията в него, макар да се очаква това да стане в течение на празничните дни, а не още от първия уикенд.

“Бъмбълби” е вторият филм режисиран от Травис Найт, след “Кубо и Пътят на Самурая”, анимация на студио “Лайка”, където Найт работи. “Бъмбълби” също така е първият филм от поредицата “Трансформърс”, чиито режисьор не е Майкъл Бей. Бей участва само като изпълнителен продуцент и се знае, че е подкрепил Найт въпреки промяната в стила на сагата, която връща роботите под прикритие към духа от оригиналната анимация, направена през 80-те години. Сценарист на филма е Кристина Ходсън, а идеята според самия Травис Найт е на легендарния Стивън Спилбърг. Спилбърг е и основното вдъхновение на Найт за “Бъмбълби”, тъй като класиката “Извънземното” е любимият филм на Травис.

shatter

Според критиката “Бъмбълби” е най-добрият филм от всички части на “Трансформърс” досега, при това с чувствителна разлика. За момента одобрението към него от критиката в САЩ възлиза на 95% по данни на сайта “Ротън Томатоус”, като досегашния най-добър резултат бе на първия филм от поредицата на Майкъл Бей – 57%. Последните части обаче бяха приети на нож и заради това резултатите на “Бъмбълби” са окуражаващи.

Феновете от “Цитаделата”, които успяхме да гледаме филма също сме съгласни, че той е най-добрият за “Трансформърс” досега, нещо повече – намираме го за отличен филм приказка, подходящ за коледните празници и го препоръчваме на всичките ни читатели. Припомнете си ревюто ни ТУК!

Оставете отговор