Брутални книги се борят да станат Международен хит на годината

International Hit of the Year 2019

Гласуванията за годишните награди на Цитаделата стигнаха до категорията за Международен хит на годината, в която за победата се борят три култови мрачни книги. Това са:

– Death Trance от Греъм Мастертън
– Murder in the Dark (Ishmael Jones) от Саймън Р. Грийн
– Night Lords: The Omnibus (Warhammer 40 000) от Аарън Дембски-Баудън

Изберете!

survey solutions

Книгите са рецензирани на хиперлинковете, но е важно да се отбележат следните неща:

  • Майсторът на ужасите Греъм Мастертън бе най-ревюираният автор в Цитаделата през изминалата 2019-та година. Той също така направи голям жест към България, като се включи в сборника “Сказанията на Стрикса” заедно с родни автори.
  • Саймън Р. Грийн е най-успешният автор в тази категория, като вече има три награди от нея, последната от които, за Night Fall, спечелена преди година. Преди това Саймън е награждаван и за A Hard Day’s Knight и Once in a Blue Moon.
  • Аарън Дембски-Баудън също е печелил за The Master of Mankind, но по ключовото е, че световете на Warhammer имат три победи, което ги прави най-успешната серия в историята на категорията.

Иначе тази година се направи промяна и в гласуването се включват не само книги, публикувани през настоящата година, но и изобщо неиздавани заглавия, които сме рецензили през последните месеци и бихме искали да видим на български език. Гласувайте до утре в 12.30ч!

Оставете отговор