Брутален екшън в началото на Chainsaw Man

chainsaw man

Преди няколко седмици анимето Chainsaw Man започна излъчване! Нашият сътрудник Димитър Димитров, носител на наградата ни за Фен на годината, коментира сюжета му пред Цитаделата:

Денджи е нещастник, чийто баща след като се самоубива го оставя сам, беден и с огромен дълг към местните лихвари от Якудза. За да не бъде убит от гангстерите и в жалки опити да изплаща невъзможния си дълг той вече е продал мяколко от органите си и би направил всичко за пари, включително да убива дяволи – антропоморфни персонификации на различните човешки страхове. Единственият другар на Денджи е неговият домашен любимец – сладък малък дявол, който е и моторна резачка. Въпреки ужасното положение в което се намира, Денджи не се отчайва, а се надява на по-добър живот. Той мечтае да хапне истинка вкусна храна, да спи на меко легло и по-възножност с някоя яка мацка. Жанрът на анимето обаче е брутален екшън, смесен с черна комедия, така че нещата веднага отиват съвсем на зле и Денджи се замесва с тайни правителствени програми, кръвожадни дяволи… и да яки мацки, които обаче може да се окажат още по-опасни от дяволите.

Chainsaw Man е адаптация на мангата започнала през 2018 в Shounen Jump и е дело на студио MAPPA известно с последния сезон на Attack on Titan, Dorohedoro, Jujutsu Kaisen, Kakegurui и други

 Анимацията в Chainsaw Man според мен улавя крийпи, брутален и символистичен стил на мангата и е страхотна особено когато екшъна ескалира и нямам търпение да видя как ще представят някои от иконичните сцени от мангата. Със сигурност обаче любимият ми аспект от анимето е Денджи, който е много нетипичен шонен герой, но силата на мотивацията му въобще не е за подценяване.

Първите три епизода вече са онлайн, а следващия очакваме на Хелоуин.

Тагове:  ,

Оставете отговор