Бритън Долтън

Britain_Dalton

Бритън Долтън е американски актьор, наскоро придобил известност с ролята на Ло’ак от филма “Аватар: Природата на водата” на гениалния режисьор Джеймс Камерън.

Долтън е роден на 12 декември 2001-ва година. Баща му Джеръми е известен с това, че има награда “Грами”. Бритън започва актьорската си кариера по куриозен начин, като бива забелязан да показва карти пред публика и заради изразителността си получава покана да участва в студентски филм. Оттам обаче му потръгва и през 2014-та година той печели участие в сериала “Престъпни намерения” (Criminal Minds). Две години по-късно той взима участие в играта Uncharted, а през 2018-та се появява в “Играч първи, приготви се” на Стивън Спилбърг.

britain cameron

Големият пробив обаче идва с Джеймс Камерън, който го ангажира за ролята на Ло’ак, малкия син на Джейк Съли и Нейтири в поредицата “Аватар”. В края на миналата година образът му блесна във втория филм “Природата на водата”, където бе може би най-важният измежду всички герой. Ло’ак ще бъде и разказвач на третия филм (ролята на Джейк в “Природата на водата”), така че значението му за “Аватар” едва ли ще намалее в скоро време. Освен това тази година го очакваме във филма на ужасите Dark Harvest. Стискаме палци актьорската му кариера да потръгне и да му се радваме още дълги години!

britain avatar

Представен от Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор