Братята Нютън

newton brothers

Братята Нютън са дует, който се занимава с композирането на музика за филми. Противно на името си, те всъщност не са истински братя – единият се казва Джон Андрю Гръш, а другият – Тейлър Нютън Хауърд. Те от малки са искали да работят в киното, а умеят да работят и на множество различни инструменти, сред които пиано, саксофон, китара, флейта, кларинет, хармоника, виолончело и други. Учили са се на занаят при големия Ханс Цимер, а по-късно са помагали на Дани Елфман за музиката по филма Before I Wake на Майк Фланаган. Последното не е без значение, тъй като кариерата им по-нататък ще бъде тясно преплетена с тази на Фланаган.

Нютънови започват да записват музика през 2010 година, но звездата им изгрява през 2013 година, когато подготвят саундтрака на страховития филм на ужасите Oculus (“Огледалото”), в който участва тогава съвсем младия Брентън Туейтс. Сценарият на този хорър не е от най-интересните, но музиката на братята им намира работа за още продукции в жанра и затвърждава връзките им с Фланаган, койт е режисьор. Те записват саундтрака и на втората част на See No Evil (“Да не видиш зло”), както и на изключително сполучливия Ouija: Origins of Evil с Лулу Уилсън.

Кариерата на братята Нютън постепенно набира скорост и те правят музика още на сериалите по “Свърталище на духове” на Шърли Джаксън и “Падението на дома Ашър” на Едгар Алън По, с техни мелодии звучи най-новата версия на Goosebumps за стрийминг, екранизациите на “Доктор Сън” и “Играта на Джералд” от Стивън Кинг, версията на класиката The Grudge (“Проклятието”) от 2020-та. Своеобразен връх в кариерата си досега двамата достигат през миналата година, когато правят саундтрака на Нощна смяна във “Фреди”, филмовата адаптация по култовата поредица на Скот Коутън.

През тази година Нютънови разнообразиха хорър амплоато си и записаха музиката на новия анимационен сериал X-Men 97, съживяващ една от най-добрите истории на “Марвел”, правени някога. Джон Андрю Гръш и Тейлър Нютън Хауърд са страхотни композитори и се надявам да ни радват с творбите си още дълги години!

Представени от д-р Александър Драганов

Тагове:  

Оставете отговор