Боб Айгър слиза от трона на Disney

Lion King 2019

Боб Айгър вече няма да е изпълнителен директор и шеф на “Дисни”! Компанията хвърли бомбата снощи. Айгър влиза в ролята на изпълнителен председател, в която остава до края на договора си през 2021-ва година. Новият изпълнителен директор на компанията е Боб Чапек, който до този момент отговаряше за увеселителните паркове на компанията. До края на договора на Айгър, той ще е на обучение за новите си отговорности. Чапек е седмият изпълнителен директор в историята на компанията.

За Айгър, това е изненада, като се има предвид, че под негово ръководство компанията стигна върха през 2019-та, като засне най-касовият филм в историята “Отмъстителите: Краят” и удари джакпота с хитове като “Цар Лъв”, “Аладин”, “Капитан Марвел”, “Възходът на Скайуокър” и “Замръзналото кралство 2”, всеки от които спечели по над един милиард долара приходи. За Айгър обаче това е идеалното време да слезе от върха. Той каза, че има пълно доверие в Чапек.

Под ръководството на Айгър, “Дисни” се сдоби с правата на “Марвел” и “Междузвездни войни” и закупи “Пиксар” и “20 Сенчъри Фокс”, което направи компанията по-силна отвсякога. Пак по негово време започна и тактиката да се правят римейкове на класически анимационни филми, като в същото време се заснемаха и нови. 27 години той беше начело на компанията. Веднага след напускането му акциите й спаднаха с 3%. Само времето ще покаже дали Чапек ще може да го замести достойно на върха.

 

Тагове:  

Оставете отговор