Бил Скарсгард

bill-skarsgard-pic

Бил Скарсгард е шведски актьор и модел, който нашумя с участието си във филма на ужасите “То”, адаптация на класическия роман от Стивън Кинг. Той е брат на Александър Скарсгард, звездата от последния филм за Тарзан и едно от седемте деца на актьора Стелан Скарсгард.

Бил е роден на 9-ти август 1990-та година в Швеция, като пълното му име е Бил Истван Гюнтер Скарсгард.  Той започва кариерата си в шведското кино още през 2000-та година, когато участва заедно с брат си Александър в трилъра White Water Fury. През следващите години той влиза в телевизионни сериали, късометражни филми, както и други, по-големи проекти в европейското кино, сред които и британска адаптация на “Ана Каренина”. През 2016-та година Бил става част от поредицата “Дивергенти”, което отбелязва пробивът му в Америка. Големият си удар обаче той нанася през 2017-та, когато печели ролята на То, злокобното същество в адаптацията по едноименния роман на Стивън Кинг и печели овациите както на публиката, така и на критиката. Скарсгард приема голямо предизвикателство с тази роля, тъй като изпълнението на Тим Къри от 1990-та се счита за иконично и самият той му е почитател – поради което и решава да опита друг подход за ролята, споменавайки, че няма как да е по-добър Тим Къри от Тим Къри. За целта той полува помощта на режисьора Анди Мушети, който го държи на дистанция от децата актьори в новата версия и така му помага да постигне застрашителния ефект, който се иска, за което естествено вина носят също грима и специалните ефекти. Начинът, по който Бил Скарсгард поема щафетата от Тим Къри за новата версия на “То” е сравняван от някои критици с направеното от Хийт Леджър в “Черният рицар”, където той представи по страхотен начин версия на Жокера, много различна от тази на Джак Никълсън от стария “Батман”.

Надяваме се обаче Бил да е жив и здрав и му пожелаваме много успешни участия и за в бъдеще, включително и във втората част на “То”, която очакваме през 2019-та година!

bill skarsgard it

Тагове:  

Оставете отговор