Белият зъб (2018)

white-fang-2018

“Белият зъб” е френски анимационен филм от 2018-та година. След като през февруари гледах “Дивото зове” на кино, реших да дам шанс и на тази адаптация по роман за кучета на големия писател Джек Лондон. Тя обаче не ми допадна чак толкова.

Белия зъб е страховито куче боец, което обаче е хвърлено на обречена схватка срещу двама противници от своя безсърдечен собственик Смит. Тази битка трябва да му е последната, ала в решителния момент се намесва смел млад шериф от Юкон, който иска да въдвори ред. Намесата му спасява кучето, чиито спомени се връщат назад към миналото – как е израснал като малко кутре на избягала впрегатна кучка, родила го от вълк, как е бил опитомен от индианци и как за зла беда се е озовал в ръцете на жестокия Смит, превърнал го в звяр. Сега жената на шерифа, приютил го отново у дома си, ще опита да събуди доброто в него, ала това няма да е лесно, тъй като Смит не се е отказал от кучето, донесло му толкова пари…

fang 2018

“Белият зъб”  има своите чаровни моменти, като сцените, в които Белия зъб е вълче са изключително трогателни, хубави са и миговете му с благородните индианци. Смит е направен порядъчно отвратителен и чисто физически прилича на върховния лидер Сноук от “Междузвездни войни”, но това може би е заради нивото на анимацията, което е по-посредствено. Сценарият за жалост е построен така, че тече малко безцелно и трудно задържа вниманието на зрителя. Все пак хубавият финал частично компенсира ведостатъците – ако ви се гледа нещо за вълци, анимацията “Белият зъб” от 2018-та не е лош вариант… макар като малък да бях гледал много по-хубав сериал по темата. Или поне така го помни детският ми ум.

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор