Белгарион срещу Малекит

belgarion vs malekith

След пауза от няколко седмици, Дуелите на Цитаделата се завръщат с класически сблъсък на доброто и злото, в който вълшебникът Белгарион на Дейвид Едингс се изправя срещу Малекит, краля на тъмните елфи от Warhammer.

Белгарион е главният герой от поредицата “Белгариад”, който сразява злия бог Торак и спасява родния си свят от Тъмното пророчество. Той владее магията на Волята и Думата и е обучен от дядо си Белгарат и леля си Поулгара, които са безсмъртни вълшебници. От много години не е участвал в Дуел на Цитаделата и ако не ме лъже паметта, досега никога в състезателен.

Малекит е кралят на черните елфи от поредицата Warhammer, един от най-могъщите магьосници на своя свят и безкомпромисен военачалник, който иска да стане владетел на всички елфи. Досега има една победа в състезателен Дуел, спечелена срещу примарх Фулгрим.

На пръв поглед сблъсъкът между Белгарион и Малекит повтаря битката между Белгарион и Торак, тъй като и Малекит като бога на ангараките е древен обгорен злодей. Всички знаят обаче, че кралят на черните елфи е далеч по-коварен. Ще стигне ли обаче това за победа? Гласувайте до утре в 12:00ч в групата на “Цитаделата“.

Оставете отговор