Без нови филми до 2021-ва година, предвижда експерт

disney

Кината в САЩ ще останат затворени до средата на 2021-ва година и в този период няма да излизат нови филми на голям екран. Това е прогнозата на Дък Креуц, финансов анализатор на развлекателната индустрия, цитирана от “Холивуд Рипортър” и “Варайъти”.

“Досега очаквахме разпространението на коронавируса да намалее до края на тази година, но сега не мислим, че това ще стане до средата на 2021-ва година”, обясни експертът. “Не изключваме да продължи дори по-дълго”.

Креуц смята, че тази година няма да има повече премиери на голям екран, а през 2021-ва година по кината ще има малко заглавия.

“Не смятаме, че студията имат интерес да пускат продукциите си при лимитиран капацитет”, продължи експертът.

Сред най-засегнатите филми от такава развръзка е Tenet на Кристофър Нолан, който е планиран за този август. Според експерти, за да бъде на печалба за студиото след всички разходи по бюджета и рекламата, тази продукция трябва да спечели поне 800 млн долара в световния бокс-офис, но със затворените кина в Щатите и други страни по целия свят, тази задача изглежда невъзможна. След другите ударени биха били “Жената чудо”, “Черната вдовица” и “Дюн”, които трябваше да излязат през тази година. Ситуацията е такава, че “Дисни” могат да разчитат само на Китай за “Мулан”, при положение, че управляващите постепенно се мъчат да отварят киносалоните.

Времето ще покаже дали тази прогноза ще се сбъдне, но е сигурно, че пандемията нанесе тежък удар върху Холивуд и е почти сигурно, че светът на шоубизнеса няма да е същият след като коронавирусът се размине. Когато и ако това се случи.

Coronavirus

Оставете отговор