Батман: Лоша кръв

kinopoisk.ru
“Батман: Лоша кръв” е третата част от новата анимационна поредица за Черният рицар и приятелите му, започнала преди две години със “Синът на Батман” и продължила миналата година с “Батман срещу Робин“. Режисьор отново е ветеранът Джей Олива, а ролята на Батман се озвучава от Джейсън О’Мара.
Готъм Сити е нападнат от нов престъпник, загадъчен маскиран мъж, който обединява някои от най-страховитите бандити около себе си и взима бизнеса на криминалния бос Черната маска. В една от битките с него се случва немислимото – Батман изчезва във взрив и по всичко изглежда, че най-после е срещнал гибелта си. С неговото отсъствието престъпността в града рязко скача, а верният иконом Алфред се притеснява, че ако смъртта му бъде потвърдена, самият ад ще се отприщи. Отчаян, супергероят Дик Грейсън, подвизаващ се като Найтуинг, слага костюма на Батман, а на негова помощ идва и невръстния Деймиън Уейн като Робин. Двамата намират и неочаквани съюзници – загадъчната Жена Прилеп и синът на Лушъс Фокс, който се завръща от фронта и също копнее да стане герой. Но изпитанието на пътя им е страшно – Лигата на сенките се е завърнала в Готъм и има нов план, с който да овладее света… а Батман е в ръцете им.
“Батман: Лоша кръв” е типичната екшънска анимация от новата поредица на DC. Героите са много, готини и красиво нарисувани, като постоянно влизат в епични битки помежду си. Най-после виждаме Найтуинг в малко по-централна роля, включително и в сблъсък с учителя си, а Талия ал-Гул отново придобива злодейската си аура, позната от “Черният рицар – Възраждане“. Новите герои са вкарани в името на вездесъщата политическа коректност, като Жената прилеп освен, че е голям боец, много страдала и силно решителна, е и хомосексуална /като са почнали в този дух, дано в следващ филм видим и Midnighter, който е най-епичният супергерой-гей/. Синът на Лушъс има по-малка роля, но е доста готин, а завърналият се Деймиън вече не дразни както в предните два филма. Някои от сюжетните линии стигнаха преждевременна и нелепа развръзка, като един от най-обещаващите злодеи бе похабен рано, но… за час и десет минути толкова.
Като цяло “Батман: Лоша кръв” е забавен екшън със супергерои и макар да не стига върховото ниво на “Под червената качулка“, оставащ си най-добрият анимационен филм за Черния рицар, е задължителен за феновете на мрачните приключения от Готъм Сити.

Тагове:  ,

3 коментара за Батман: Лоша кръв

 • Iskren  :

  Страхотно филмче! Накрая на филмчето Батман беше предизвикан от един от най-старите си врагове.

  • Alexander  :

   Пингвина!

 • buy NBA 2K17 MT  :

  this website might help me personally to locate good quality suggestions!

Оставете отговор