“Бард” издават легенди

zelazny sheckley
Издателска къща “Бард” прави специален подарък на читателите с новото издание на класическата трилогия на Роджър Зелазни и Робърт Шекли, съставена от книгите “Донеси ми главата на принца”, “Ако с Фауст не успееш” и “Просто шеметен фарс”.
Тази съвместна поредица от автора на приключенска фантастика Зелазни и хумориста Шекли е в духа на Тери Пратчет и Дъглас Адамс. Тя е и пародия на целия фентъзи жанр. Авторите се подиграват с всички клишета от приказките: принцът е страхливец, принцесата е сприхава…
Ако нямате чувство за хумор, не си правете труда да я четете. Тя не желае – и не може – да бъде приемана сериозно! Сюжетът – един амбициозен дявол се опитва да докаже, че приказките не винаги завършват щастливо – става повод за подигравки към бюрокрацията (истинския ад), Дядо Коледа и целия цивилизован свят.
Трилогията не е единствената изненада за феновете, предпочитащи класиката от ИК “Бард”. Тази седмица на книжния пазар излязоха допечатки от легендарната сага “Дюн” на Франк Хърбърт, а на 1-ви март чакаме втори том от избрани произведения на Рей Бредбъри.

Оставете отговор