Бан срещу Канесада

Дуелите на Цитаделата за 2021-ва година продължават! Първата битка за месец март изправя един срещу друг Бан от “Седемте смъртни гряха” и Канесада от Touken Ranbu. И за двамата това е дебют в Дуелите, като това е идеята за всички участници тази година.

Бан, наричан още Лисичия гняв на Гордостта, е човек, прокълнат с вечен живот след като е пил жива вода. Той може да се възстанови след всякакви наранявания и комбинира това с майсторство в бойните изкуства. Това го прави един от най-опасните противници, които могат да бъдат срещнати, макар че има много добро сърце.

Изуминоками Канесада е герой, създаден когато мечът на легендарния Тошизо Хижиката получава тяло на човек. Той има цялото майсторство на своя някогашен носител и го съчетава с изключителна издръжливост. Освен това той е изключително верен на своите господари, макар да има душа и чувства, поради което това понякога да му коства много.

“Седемте Смъртни Гряха” спечелиха наградата за Аниме на годината за 2020-та година, Touken Ranbu направи това през 2018-та. Бан отбелязва дебютът на своята поредица в Дуелите, докато Кане-сан има тежката задача да върви по стъпките на Миказуки Мунечика, спечелил два Дуела преди две години. Само един от двамата герои, за съжаление, ще продължи напред. Но кой? Гласуването е във “Фейсбук” до утре в 12.30ч!

Дуел на Петя Иванова и Мария Пугьова

Оставете отговор