Бамби (Егмонт Чародейства)

Bambi_Cover1473841291

“Бамби” от серията “Егмонт Чародейства” е мъничка книжка, написана по сценария на филма от Уолт Дисни. Тя е богато илюстрирана с кадри от анимацията и именно това я прави запомняща се, тъй като самият текст е съвсем простичък. За нашето семейство, “Бамби” има голяма сантиментална стойност, тъй като когато е бил дете, баща ми я е притежавал на френски език. Когато научих това, реших да взема изданието на “Егмонт”, така че да си я имаме отново.

bambi's birth

Зимата е отминала, а животните са събудени от добра новина – родил се е новият цар на гората. Това е Бамби, синът на кошутата. През следващите страници си припомняме пътят му към израстването от филма, опознаването на света, запознанството с приятелите Тропчо и Цветоноско, травматичната среща със злото на човешката ръка, възмъжаването и борбата за красивата Фелине. Една история за това, че животът, въпреки всичко, продължава и продължава.

bambi love

Както вече споменах, текстът е насочен за най-малките и заради това липсва богатия език на оригиналния роман от Феликс Залтен, но пък преводът е доста добър и научих как се казват на български героите от киноадаптацията. Най-голямото богатство обаче безспорно са илюстрациите на Дисни. Макар да няма как всеки от безценните кадри на филма да влезе в томчето, виждаме достатъчно, за да се насладим на прекрасния стил, издаващ добрата стара ръчно направена анимация. Именно заради прелестните изображения книжката си струва да бъде притежавана.

bambi flower

Ревю на Александър Драганов

Оставете отговор