А вие чухте ли саундтрака на “Дюн”?

dune mask

Ханс Зимър и “Уорнър” пуснаха в Интернет саундтрака на филма “Дюн”, който излиза след около месец по кината по света и (надяваме се, въпреки ниския процент на ваксинирани срещу коронавирус) у нас. Музиката звучи наистина епично и напомня най-добрите изпълнения на Ханс от произведения като “Гладиатор”, “Черният рицар” и “Цар Лъв”, като с това нетърпението на феновете към филма се засилва.

В същото време, режисьорът Дени Вилньов, който се оплаква от доста време, че филмът ще излезе едновременно и в Интернет по HBO Max, изненадващо нападна “Марвел”, като каза, че правят “едни и същи филми”, които превръщат зрителите “в нещо като зомбита”. Неприязънта между “Уорнър” и “Дисни” не е от вчера и затова това изказване не е супер сензационно, но изразява една валидна тревога – че много почитатели на фантастичния жанр не полагат никакви усилия да излезнат от рекламното русло на супергероите и така пропускат действително интригуващи и провокиращи мисълта проекти, какъвто се очаква да е новият “Дюн”.

От друга страна пред самия Вилньов стои голямата задача, да покаже, че се е справил с адаптирането на класическия епичен роман от Франк Хърбърт по-добре в сравнение с легендата Дейвид Линч, заснел оригиналната версия през 80-те след като преди това с нея не успява също толкова прочутия Алехандро Ходоровски. Засега отзивите са, че новият “Дюн” е най-добрият от всички досега – остава да видим дали наистина е така.

Тагове:  

Оставете отговор