Ахил срещу Леголас в първия полуфинал от Шампионската лига

achilles vs legolas cit logo

И така, стигнахме и до първия полуфинал от Шампионската Лига с Дуели от Цитаделата, в който един срещу друг се изправят гръцкият герой Ахил и принцът на елфите Леголас.

Ахил, син на героя Пелей и богинята Тетида, възпят от Омир в “Илиада” и изигран от Брад Пит в “Троя”, стигна до този етап от новия ни Турнир след като изненадващо победи Пърси Джаксън в първия кръг с 32 на 17 гласа.

Леголас, син на Трандуил, измислен от Дж.Р.Р. Толкин за легендарната Средна земя и изигран от Орландо Блум във филмовите адаптации на “Хобит” и “Властелинът на пръстените”, с лекота си осигури място в полуфиналите, след като разгроми Джейс от “Реликвите на смъртните” с 57 на 7 гласа.

Двамата се срещат за втори път в нашите Дуели, след като Леголас спечели убедително с 31 на 15 гласа битката им през 2015-та година. Този резултат обаче няма никакво отношение към сегашния шампионатен сблъсък, в който всичко започва на чисто. Ще успее ли Ахил да вземе реванш от пъргавия елф или Леголас ще затвърди превъзходството си над гръцкия герой – решението е изцяло ваше. Гласувайте във “Фейсбук” до утре в 12:00ч!

Оставете отговор