Ахади

Ahadihead

Ахади е герой от поредицата “Цар Лъв”, въведен в историята от писателя Алекс Симънс, който в своята книжка “Приказка от двама братя” разкрива, че той е баща на познатите ни от филмите Муфаса и Скар.

Ахади е един от най-големите управници в историята на Лъвските земи, известен както със справедливост, така и със строгост. Макар да е внимавал животните в саваната да живеят щастливо, той не е угаждал на капризите им и поради това прокудил хиените, които ловували без мярка. Ахади пренесъл това отношение и в собственото си семейство. Макар да обичам синовете си Муфаса и Така, той винаги поставял личните им проблеми под интересите на царството. Това не се приело добре от Така, който се озлобил и опитал да направи капан, в който брат му да загине. Вместо това самият Така едва оцелял. Той бил спасен от Ахади след като раздразнил стадо биволи, тъй като въпреки стриктното си държане Ахади бил силно привързан към синовете си. Ахади посъветвал Така да започни къде е сбъркал, но синът му приел превратно това и се кръстил Скар, по името на белега, който получил в срещата си с бивола.

След като Ахади починал, Муфаса станал цар, но уви, Скар, който през това време вече бил в добри отношения с хиените, вече подготвял преврат. Историята на двамата братя и стриктния му баща е предупреждение да не пренебрегваме близките заради общото благо, за да не затаят те злоба в душата си.

Представен от Александър Драганов

Тагове:  ,

Оставете отговор